Kolme ruokalajia avotulella

Koulussa opetellaan ruoanlaittoa avotulella ja onneksi meidän koulusta saa myös harjoitusasiakkaita välillä!

Saimme ehdotuksen järjestää pienelle ryhmälle, noin 10 henkilöä, nuotioruokailun ja pientä ohjelmaa muutamaksi tunniksi koululla Museokämpän pihapiirissä.

Tällä kertaa pääsimme demonstroimaan sitä, kuinka suunnitteluun ja valmistautumiseen on hyvä oikeasti varata aikaa, pohjatyö on tehtävä kunnolla ja materiaalilistat on syytä täyttää huolellisesti, sillä opettajan mukaan ihan tarkoituksella lähdimme kiireisellä aikataululla toteuttamaan tilausta.

Olimme koulun pihapiirissä, joten unohtuneet asiat olivat nopeasti noudettavissa, mutta toki opimme kaikki, miten paljon helpompaa on tehdä asiakastilaisuutta, kun jokainen yksityiskohta on etukäteen mietitty ja todennäköisiin yllätyksiin varauduttu.

Jakauduimme ensin kahteen ryhmään, ruokailu- ja aktiviteettiryhmään. Itse olin ruokaryhmässä, joten kerron enemmän siitä puolesta.

Mielellään meninkin juuri ruokaporukkaan, koska koen itse olevani ihan heikoilla jäillä nuotioruokailun kanssa, en ehkä kun ryhmä on viisi parasta kaveria, mutta kun näyttötilaisuudessa asiakasryhmän tulisi olla minimissään 10 henkilöä, niin sehän on minulle jo aika pelottava paikka!

Ohjelmien suunnittelu on minulle ehkä helpompaa, mutta sitä harjoitellaan kuitenkin vielä monta kertaa.

Lopputulos oli oivallinen, toki parannettavaa olisi ollut etenkin suunnittelussa, mutta saimme menun lautasille ja asiakkaille, aktiviteetit olivat nopealla aikataululla ajatellen oikein hyviä ja joustavia ja mieli oli sekä asiakkailla, että meillä itsellämme hyvä tilaisuuden jälkeen.

Menusta pääruoka tuli asiakastoiveena, loimulohta ja uuniperunoita, mutta alku- ja jälkiruokaehdotuksia latasimme asiakkaalle kolme kumpaakin, joista he saivat valita. Lopullinen menu oli tällainen:

Alkuruoka: Ohraletut savuporomoussella ja sienisalaatilla.

Pääruoka: Nuotiolla paistettu loimulohi uuniperunoilla ja kurkkutartarilla.

Jälkiruoka: jääkarpalot ja kuuma kinuskikastike.

Oma valmistusosuuteni koski lettujen paistamista, mutta olin kaikissa ruokalajeissa myös kokoamassa annoksia.

Nuotioruokailussa eri osasten samanaikainen valmistuminen on tärkeää, muuten jotain jäähtyy tai kypsyy liikaa. Eri ruokalajit ovat aikajanalla ja kaiken tulee olla finaalissa oikeaan aikaan.

Esivalmisteluilla on oma osansa: meidänkin eväistä kala, lettutaikina, lettujen täytteet ja uuniperunat oli valmisteltu keittiöllä. Nuotiolla loimutimme lohen, paistoimme letut ja kokosimme annokset.

Seuraava asiakastilaisuutemme järjestettiin joulukuussa ja keskenämme harjoittelimme syksyllä monta kertaa useita eri ruokalajeja.

Nuotioruokailu on siis otettavissa haltuun!

//Anne

Jutun kuvat on ottanut vieraskynämme Teemu.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.