Vihreä Praha

Kävimme viime kesänä Prahassa. Ajankohta oli reissulle sääli.

Olimme juuri juosseet pitkin tunturia viikon verran, eka reissumme Lapissa. Sen päätteeksi ei missään nimessä pidä varata kaupunkilomaa, mutta ajatushan oli joskus kevättalvella, että kyllä sitä lomalla pitää olla menoja.

Loppujen lopuksi nautimme kuitenkin myös eurooppalaisesta kaupunkimaisemasta, varsinkin puisto-osuuksista. Löysimme salaisia pieniä kukkatarhoja vilkkaiden katujen vieressä, mutta kuitenkin nämä aarteet olivat näkymättömissä, jos ei olisi vahingossa eksynyt niiden kohdalla porttikongiin tai etsimällä etsinyt vihreitä länttejä kaupunkikartasta.

Petrinin kukkula oli rauhallinen paikka, kun vettä satoi hiljalleen, vihreä näytti lähempää vielä vihreämmältä ja linnut lauloivat niin, että korvissa soi. Emme käyneet korkeuksissa tornissa, vaan harhailimme polkuja pitkin. Kiire katosi ja melkein jätimmekin linnan väliin, olihan tuolla puistossa ihmisiä paljon vähemmälti, mutta menimme sitten kuitenkin, ja hienoahan siellä linnassakin oli.

Mutta kyllä puistossa oli hienompaa.

//Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.