Vihreä Praha

Kävimme viime kesänä Prahassa. Ajankohta oli reissulle sääli.

Olimme juuri juosseet pitkin tunturia viikon verran, eka reissumme Lapissa. Sen päätteeksi ei missään nimessä pidä varata kaupunkilomaa, mutta ajatushan oli joskus kevättalvella, että kyllä sitä lomalla pitää olla menoja.

Loppujen lopuksi nautimme kuitenkin myös eurooppalaisesta kaupunkimaisemasta, varsinkin puisto-osuuksista. Löysimme salaisia pieniä kukkatarhoja vilkkaiden katujen vieressä, mutta kuitenkin nämä aarteet olivat näkymättömissä, jos ei olisi vahingossa eksynyt niiden kohdalla porttikongiin tai etsimällä etsinyt vihreitä länttejä kaupunkikartasta.

Petrinin kukkula oli rauhallinen paikka, kun vettä satoi hiljalleen, vihreä näytti lähempää vielä vihreämmältä ja linnut lauloivat niin, että korvissa soi. Emme käyneet korkeuksissa tornissa, vaan harhailimme polkuja pitkin. Kiire katosi ja melkein jätimmekin linnan väliin, olihan tuolla puistossa ihmisiä paljon vähemmälti, mutta menimme sitten kuitenkin, ja hienoahan siellä linnassakin oli.

Mutta kyllä puistossa oli hienompaa.

//Anne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s