Erämaamökistä ei tietoakaan

Syksyllä Outdoor Siskojen Facebook-ryhmässä heräsi keskustelua, että Jyväskylän seudulla ei olekaan kokoonnuttu porukalla.

Minä ja vieraskynämme Anna päätimme järjestää pienen miitin ja kas, niin sitä oltiinkin yhtenä kauniina viikonloppuna Häähnintuvalla.

Ennen retkeä jännitimme, tuleeko taivaalta vettä vai lunta ja kumpaakin saatiin. Minä ja valokuvaamassa ollut Heikki menimme Häähnintuvalle jo perjantaina valmistelemaan ja lauantaina Siskoja tippui paikalle pitkin päivää.

Häähnintupa on autiotuvan kaltainen valmiste, mutta melko lailla mahtipontisempi. Siellä on sähköt, jotka on tuotettu aurinkopaneelilla, kaasuliesi, kaasugrilli, kamina, yläkerrassa tilaa nukkua noin neljälle-kuudelle, patjat, tyynyt ja peitot. Kyseessä on aivan ihana paikka. Vapaaehtoinen käyntimaksu kannattaa käydessä laittaa lippaaseen ja nimi vieraskirjaan!

Lauantaina keitimme tuvassa nakkisoppaa ja tutustuimme toisiimme ja lounaan jälkeen lähdimme kävelylle Upen tapaan.  Teimme pienen lenkin ja palasimme luontopolkua pitkin.

Upella, joka veti tutustumislenkkimme Häähnintuvan ympäristöön, oli uusi etenemistyyli, nimittäin tuosta läpi ja noin. Kyllähän se oli hauskaa, sillä näimme paljon enemmän kaikenlaista tällä tavalla. Upe oli käynyt Häähnintuvalla aikaisemminkin ja hän oli löytöretkeillyt myös luontopolun ulkopuolella.

Upen tarinoita eri retkiltä voi käydä lukemassa Jalkaisin-blogissa.

Iltasella kuivattelimme vaatetta ja urheimmat siskot laittoivat jo teltan pystyyn pihamaalle.

Illan kähmeessä pyyhälsimme vielä Häähnintuvan naapuriin saunomaan, siellä meitä odottikin ulkotulilla valaistu polku, sauna johon mahtuivat melkein kaikkien pyllyt ylälauteelle yhtäaikaa ja avanto, jossa rohkeimmat kävivät pulahtamassa.

Saunasta palattua oli aikaa vielä puhua reissuista: tulevista ja menneistä. Juttua riitti ja kun takassa oli tuli koko ajan, epäilimme yöllä tulevan yläparvella jopa kuuma. Itsellenikin nousi ajatus siitä, laittaisiko sittenkin teltan ulos ja laitoinhan minä, koska se ei vienyt kuin muutaman minuutin. Kuvassa ei ole minun teltta, vaan aiemmin pystytetty kavereitten teltta, mutta kolmen teltan voimin kuitenkin ulkoilimme.

Kiitos Outdoor Siskoille hyvästä porukasta, sillä olihan se vaan niin mukavaa nähdä ja tarinoida. Ensi viikonloppuna on perinteinen talvivaellus, jonne olen myös menossa, joten siellä mahdollisesti nähdään Keski-Suomen Siskojen kera taas!

//Anne

P.S. Jos nyt mietit kiivaasti, että mikä ihmeen Outdoor Siskot, niin kyseessä on ulkoilevien naisten ”salaseura”, josta lisätietoa löytyy tästä linkistä. Haluatko mukaan? Löydät meidät Facebookista nimellä Outdoor Siskot.

Outdoor Siskojen retki

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.