Turkoosia vettä ja viikinkilinnoja

Tahoe-järvellä yövyimme Hard Rock -hotellissa Nevadan ja Kalifornian rajalla.

Hotellissa oli seinillä laulujen sanoja ja kuvia staroista. Aamulla kävimme syömässä aamupalaa ja lenkkeilemässä kasinoiden keskellä.

Hotellissa teki mieli pomppia pehmeillä sängyillä, sillä nukkumiseen ne olivat liian muhkeita. Maisemat ikkunasta olivat myöskin niin muhkeita, että olisin vain halunnut kirmata katsomaan. Parkkipaikan näkyi lumihuippuisia vuoria.

Emerald Bay, turkoosinvärinen lahti

On olemassa sana ihmisille, jotka purskahtavat itkuun nähdessään upean taideteoksen, ja sana pitäisi olla myös ihmisille, jotka vollottavat upean maiseman nähtyään. Minä saatan olla sellainen.

Tämä jatkuva silmien vuotaminen alkoi Emerald Bayn näköalapaikalla. Siihen astihan Ameriikassa oli kaikki maisemat herättäneet lapsellista kikattelevaa iloisuutta. Emerald Bayn näkemisestä seuraavat pari päivää olivat pelkkää nyyhkimistä. En vain kestänyt.

Emerald Bayn rannalla oli viikinkikartano, jonka koti-ikävissään oli rakentanut joku skandinaavi. Se pilkotti juuri ja juuri puiden välistä ja harmikseni alkoi sataa, mutta ehkä myös onnekseni, koska lenkkarit jyrkällä rinnepolulla ovat aina huono idea. Meillä oli vielä kuitenkin kaikenlaista edessä kahden viikon matkallamme.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.