Pakana kirkossa

Kesälomalla kävimme myös Vantaalla, Helsingissä ja Prahassa heti pohjoisesta päästyä. Ensin ajoimme siis Lapista kotiin, nukuimme kaksi yötä kotona, pesimme pari koneellista pyykkiä ja jatkoimme matkaa Vantaalle iskähotelliin. Siellä on aina lämmin vastaanotto ja notkuva pöytä. Ihan ilman pientä ohjelmaa ei kuitenkaan osattu olla. Kävimme kahdessa paikassa, luontokeskus Haltiassa sekä Helsingin pitäjän kirkossa.

Helsingin pitäjän kirkko

Pieni kierros viileässä kivikirkossa ja kauniilla hautausmaalla aurinkoisena kesäpäivänä teki hyvää. Helsingin pitäjän kirkko on todella suosittu hääkirkko, jonne varaus täytyy tehdä todella paljon etukäteen, jos siellä haluaa sanoa ”Tahdon.” En kuulu kirkkoon, mutta en ihan pakanakaan ole ja usein vierailen kirkoissa istumassa penkissä, kun se on mahdollista. Niillä on minulle jonkinlainen arvo kuitenkin, ainakin kulttuuri-, taidearvo. Tosin viime vuosina minussa on herännyt taas halu maksaa kirkollisveroa ja liittyä takaisin kirkkoon, mutta se nyt ei oikeastaan ole kuin ajatuksen tasolla vasta ja vaatii vielä päätöstä ja toimintaa. Yhdistän varsinkin pitkät vaellukset myös pyhiinvaelluksiin, vaikka useimmilla erävaelluksilla haetaan kuitenkin ennemmin luonnon pyhyyttä kuin Jumalan siunausta. Poikkeuksiakin on, kuten Camino-reitti.

Onko lukijoissa ketään kirkkojen koluajaa? Aiemmin blogiin kirjoittelin Tyrvään Pyhän Olavin kirkosta, jonka pihamaalla kävimme kevättalvella. Prahassa kävin useammassakin eri kirkossa.

//Anne

2 vastausta artikkeliin “Pakana kirkossa”

  1. Ou jee! Olen aina tuntenut viehtymystä kirkkoihin. Rakastan arkkitehtuuria ja yleensä kirkkorakennuksiin siihen on ollut varaa panostaa. Kirkoissa on yleensä myös mieletön energia. Itselleni henkisyys on arvo sinänsä ja toki kirkoissa on paljon ”pyhää” ja ”henkeä” olipa se minkä uskontokunnan kirkko tai pyhäkkö tahansa. Onhan luonnossakin näitä pyhiä paikkoja.

    1. Sanoit varmaan nyt sen juurisyyn, jonka vuoksi koen voimakkaita tunteita kirkoissa: energia! Siellä on jonkinlaista latausta taustalla.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.