Missä kaikkialla vanha jäätelörasia onkaan käynyt?

Mikä kuori olisi eväille paras? Helppo kuljetettavuus, vähäinen jäte ja kääreen luotettavuus tasapainottelevat vaakakupissa valittaessa parasta pakettia retkiherkuille. Retketkään eivät ole kaikki samanlaisia.

Kirjoittelemme talven mittaan kaikenlaista pientä vinkkiä liittyen Roskaton vaelluskummi -kampanjaan, jossa olemme mukana. Tule mukaan roskattomaan retkikuntaan!

Päiväretkelle termospullo ja muovirasia

Jos olet retkellä vain päiväseltään tai yön yli, kannattaa eväitä tehdä astioihin. Muovirasia voileiville, sopivat termospullot keitolle ja kahville/teelle.

Jos sinulla ei ole rasioita ennestään ja kuljettelet eväitä kahdelle, kannattaa jemmata pari jäätelö- tai muuta sopivan kokoista muovirasiaa. Yksi parhaista rasioista yhdelle sämpylälle tai parille voileivälle on margariinirasia. Sen voi käyttää monta kertaa uudelleen, se on täydellisen kokoinen ja hyvin keveä. Melkein kaikilla meillä näitä kuitenkin kertyy!

Tällainen rasia ei myöskään vie kovin paljon tilaa kaapissa päällekkäin koottuna ja sen kanteen raaskii kirjoittaa, jos haluaa välittää eväitten mukana rakkausviestejä.

Onpa kaverilla tapana ottaa aina sama lapsena saatu Muumi-eväsrasia mukaan, sekin on tosi söpö, itselläni kun on näistä aiemmin jäätelöä vanginneista muovirasioista lähtenyt tiskikoneessa ensipesussa punainen väri, jolloin rasian kuvista tulee ankean ja likaisen vihreitä. Tupper-myyjä epäili jäätelörasioistani, että ovatkohan nämä tarkoitettuja ruoan säilytykseenkään, mutta uskoisin, että ovat, koska ruokaa on niissä siellä kaupassakin. Taisi olla myyntipuhetta. Kaikki kunnia kuitenkin ikuisillekin astioille!

Ruokatermarissa on leveämpi suuaukko, josta voi suoraan lusikoida ja toinen retkeilijä syö kannesta, joka toimii kuppina. Tässä termarissa valmistuu aina aamupuurokin.

Keitto on muuten tosi kiva syötävä retkellä, toista kuin grillimakkara, joka kesän jälkeen ehkä vähän kyllästyttää.

Oma kahvimuki on kiva. Kuksa, kevyt muovikuppi, teräskuppi, emalikuppi. Kaikissa on hyvät puolensa. Itselläni kulkee valokuvauksellisista ja tunnesyistä mukana usein kuksa, mutta löytyypä minulta jo kierrätysmateriaalista tehty Kupilka-mukikin, joka on kestävä ja muotokieli lähestelee kuksaa.

Muutama muovilautanenkin meillä on, varmuuden vuoksi, koska pahvilautasia taas ei oikein viitsisi käyttää, vaikka niilläkin on varmasti oma paikkansa. Muovisporkit kulkevat melkein aina repun pohjalla. Samoja muoviksia on käytetty jo kauan ja tullaan käyttämään vielä pitkään.

Kuvassa olemme päiväretkellä Koskikaran kierroksella Rutalahdessa, Leivonmäen kansallispuistossa. Pakkasin meille mukaan sämpylöitä rasiaan, keiton ruokatermokseen ja teetä pikkutermokseen. Vesi kulkee mukana ns. kaikenkestävässä vesipullossa.

Tällaisella päiväretkellä jätteen määrä pysyy aisoissa muutenkin, mutta minä tykkään kantaa astioita edestakaisin. Kuvassa näkyvä jäätelörasiakin on käynyt vaikka missä ja ehkä se pääsee vielä vaikka mihin. Olkoon sitten vähän ruma jo. Tuolta retkeltä roskaksi jäi kaksi arkkia talouspaperia.

Miten sinä pakkaat evääsi päiväretkelle?

Miten minimoit roskien määrän ja kuinka huolehdit roskien kuljettamisesta takaisin kotiin ja lajittelupisteelle?

Käytätkö aina samaa mukia ja onko se ollut sinulla jo kauan?

Kuvahaaste: Laita Instagramiin kuva omasta retkimukistasi, ihanasta termospullosta tai muusta rakkaasta retkiastiastasi, lisää tekstiin tunnisteet #rinkkaputkenmatkassa ja #roskaton ja merkitse meidät kuvaan (käyttäjätunnuksemme on @rinkkaputki). Palkitsemme parhaan kuvan pienellä palkinnolla – ja jos kuvan ottaja sen sallii, julkaisemme kuvan täällä blogissa!

//Anne

2 vastausta artikkeliin “Missä kaikkialla vanha jäätelörasia onkaan käynyt?”

  1. Minulla on tapana pakata päiväretken eväät yhden pakasterasian tai tyhjentyneen leipäpussin taktiikalla. Lisäksi mukana on joko termari tai trangia. Vaelluksella mukana on jokainen ateria yhdessä minigripissä, eli pakkaukset kierrätän jo ennen lähtöä kotona ja tyjennyttyä minigripeistä tulee roskiksia, joihin on helppo lajitella kertyvät jätteet. Ruokarajoitusteni vuoksi teen omia sekoituksia paljon, enkä siten käytä pussissaan valmistuvia aterioita. Muutaman toki olen ostanut testiksi, mutta tuolla ne kaapissa lojuvat odottamassa sopivaa retkeä. Päiväretkellä mukana saattaa olla kerttislautasia, mutta vaelluksella muovirasia ilman kantta (soolohaikilla ei tarvitse astiaa), metallinen pitkä lusikka (riittävän monta muovisporkkia olen katkaissut rinkassa ja vuollut sitten ruuan valmistuessa lusikan…) ja emalinen muumimuki. Päiväretkellä mukana on kuksa, mutta se on minun makuun liian pieni tilavuudeltaan pidemmälle reissulle.

    1. Minä tykkään tuosta omien pussukoiden kierrättämisestä myös: eli ei mitään suoraan roskiin vaan ainakin muutaman kerran uuteen käyttöön. Ja Muumi-emalimuki! Sellainen on ihana. Kiitos kommentistasi!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.