20/100: Pyhäinpäivä Vuorilammen kainalossa

Jyväskylässä Huhtasuolla, Vuorilammen vieressä on Huhtakarpalo-laavu, jolla kävimme kokeilemassa vähän ensipakkasen puraisua.

Olemme hieman jäljessä aikataulua sadan yön haasteen suhteen, mutta ei anneta sen häiritä, sillä talviretkeily kiinnostaa tällä hetkellä aivan mahdottomasti.

Pyhäinpäivänä päätimme illalla lähteä kuuntelemaan radiota Huhtasuon laavulle. Radiosta tulisi erikoislähetys Avaruusromua-ohjelmasta. Aiemmin olen kuullut Retkipaikan tempauksesta liittyen Avaruusromua-ohjelmaan ja Minnan retkestä Kanavuorelle, nämä tapahtuivat viime vuonna kun Avaruusromua täytti 25 vuotta ja koska ei tuo ohjelmakaan pöllömpi ole, miksen kuuntelisi sitä luonnon helmassa.

Teen tästä perinteen, niin oli mukavaa maata makuupussissa ja kuunnella radiosta mitä omituisimpia musiikkikappaleita.

Miinusta oli noin 12 astetta ja huonommilla varusteilla olisi paleltanut. Meiltä kävelee laavulle alle tunnissa ja kävellessä tuli aavistuksen hiki, mutta laavulla taas täytyy keksiä tekemistä, jos aikoo pysyä lämpimänä. Me lämmitimme glögit ja paistoimme ryynimakkarat ja sen jälkeen Heikki juoksenteli vielä hetken kuvaamassa yötä, kun minä ja Möykky menimme jo makuupussiin kuuntelemaan ensin kirkkolaulukonserttia (hohhoijakkaa) ja sitten Avaruusromua alkoikin.

Möykky ei ihan varauksetta ymmärrä makuupussin ideaa, mutta kun tuli lämmintä siinä minun kyljessä kiinni, se rauhoittui. Tulen hiivuttua sammuivat jo katuvalotkin ja kohta mekin, kun Avaruusromua pääsi vauhtiin. Mahtavaa iltamusiikkia!

Miten hyvin nukuttikaan yöllä pakkasessa ja koira kainalossa, emmekä saaneet lauantai-illasta huolimatta edes remuporukoita seuraksemme. Aamulla lenkkeilijät juoksivat ohitsemme ja koiranlenkittäjät kävivät juttusilla, kun teimme aamupalaa.

Tällaista on lähiretkeily keskellä kaupunkia. Yllättävän mukava reissu oli, tuumimme yhteen ääneen kotiin kävellessä.

//Anne

2 vastausta artikkeliin “20/100: Pyhäinpäivä Vuorilammen kainalossa”

  1. Tuo laavumalli on tosi hyvä. Näkee hyvin avarasti joka puolelle. Tosi kiva kuvaus teidän vähän erilaisesta lauantai-illasta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.