Metsämessut

Jokin aika sitten kävimme tuolla pikitien päässä taas, vähän niin kuin edustamassa.

Oli hauskaa tavata henkilökohtaisesti useita tavallaan jo tuttuja retkibloggaajia. Heillä oli osalla myös oma esitys Suomiretki-osastolla. Jäimme kuuntelemaan kaikki esitykset.

Kerron tässä lyhyesti tapaamistamme tyypeistä ja saatte samalla ison kasan linkkejä heidän sivuilleen!

 

Nella Himari: Kaukokaipuu-blogin ja Suomiretki-tempauksen perustaja ja retkivillitsijä

Nella toivotti meidät tervetulleeksi osastolle ja hengailimmekin oikeastaan koko päivän siellä kuuntelemassa kivoja retkiaiheisia esityksiä. Nella kertoi omassa esityksessään päivän lopuksi kameran suojaamisesta reissuilla ja antoi kuvausvinkkejä.

Nellan ystävälliset sanat meidän kanssa jutellessa vakuuttivat meidät kaikesta siitä mahtavasta, mitä retkeily ja retkiblogin pitäminen maan päällä saattaisivat vielä aiheuttaa. Kiitos!

Suomiretki-sivuston löydät täältä, Instagram-tilin täältä ja Kaukokaipuu-blogin täältä.

Upe Nykänen: Jalkaisin-blogi

Upea en ollut vielä tavannut koskaan, vaikka tallailemmekin monesti samoja polkuja. Jalkaisin-blogi on kerran jos toisenkin ollut sunnuntairetkipaikkojemme löytöpaikka. Oli tosi kivaa tavata ja jutella naamatusten!

Upella oli puheenvuoro siitä, kuinka retkikohteisiin pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä ja loppumatkan voi vaikka liftata. Oma auto ei ole tarpeen lähtiessä retkelle.

Itse mietin juuri, kuinka paljon murheita meillä on ollut autojen suhteen ja kallistun samalle näkökannalle:

Vaikka loppukilometrit joutuisi ajamaan taksilla, se on halvempaa kuin oma auto. -Upe

Upella on takana monenmoisia reissuja ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Niistä oli kiva kuulla häneltä itseltään, vaikka olen lukenut sanasta sanaan kaikki hänen kirjoituksensa.

Mikaela Creutz: Kean retki -blogissa kaupunkilaisneito etsii luontoaan

Kea oli toinen esiintyjä ja ehdimme jutella hänen kanssaan päivän mittaan retkeilystä, varusteista ja myös intoilla siitä, miten hauskaa on tavata ihmisiä, jotka tavallaan jo ”tuntee” internetin kautta. Retkiblogimaailma on kuitenkin tiivis yhteisö ja seuraamme toistemme reissuja innokkaasti kommentoiden.

Kea kertoi retkistään ja siitä, kuinka hän on aloitellut läheltä ja oikeasti treenannut retkeilyä tekemällä todella paljon reissuja ja nälkä on vain kasvanut syödessä.

Seikkaileminen on tuonut rohkeutta myös muuhun elämään: töissä asiat eivät tunnu vaikeilta tai niin stressaavilta, kun on sentään selviytynyt luonnosta ja ulkona yöpymisestä.

Rimma ja Laura: Adventuring Moms

Nämä kaksi naista tulivat kertomaan meille lasten kanssa retkeilystä. Heillä on mielenkiintoinen blogi, jossa yhtenä uutena teemana on nimenomaan adventuring moms. Tempaus on alkanut siitä, kun he itse saivat lapsia, eivätkä retket ja reissut  loppuneet vaan muuttuivat erilaisiksi.

He haluavat kannustaa myös muita äitejä tekemään retkiä lähelle ja kauas.

Rimman ja Lauran Metsämessujen esityksen sisältö löytyy myös täältä.

Henri Annila: Henkka’s Adventures

(ja ehkä tulevaisuudessa myös Vieraskynämme, shh)

Henri Annila kertoi meille vuodesta tunturin laella, opiskelusta ja vapaa-ajasta Iso-Syötteellä.

Ehdimme ennen esityksiä jutella Henrin kanssa ja tuli puheeksi meidän vieraskynähakumme. Viikko messujen jälkeen sähköpostilaatikkomme kolahti ja mahtavaa, meillä on uusi tyyppi mukana! Saatte siis ajan mittaan kuulla toivottavasti kaiken vuodesta tunturin laella, joten en spoilaa tämän enempää.

Henrin Insta löytyy täältä.

Caj Koskinen: valokuvaaja ja Retkipaikka-bloggaaja

Ensimmäisenä, varmaan puoli kilometriä ennen Suomiretki-osastoa, huomasin erään parrakkaan herrasmiehen väkijoukosta ja menin heti tervehtimään.

Kirjoittaessani tätä havaitsin, että kuten useimmat valokuvaajat, hänkin oli lähes välttänyt kuviimme päätymisen.

Caj on valokuvaaja, jonka retkiäkin seuraamme mielenkiinnolla. Heikki kertoi myös olevansa niin vaikuttunut hänen parrastaan, ettei ole ihan varma, mitä he juttelivat. Uskoisin, että se liittyi kameroihin. Hänen oma englanninkielinen bloginsa löytyy täältä ja Retkipaikan jutut täältä.

Antti Huttunen: Retkipaikan perustaja

Voi jukra, Antti ei esiintynyt messuilla, mutta tapasimme ennen esityksiä ja jos jollain on vakuuttava kädenpuristus, niin Antilla! Harmi, ettemme ehtineet enempää jutella, mutta Antti on kyllä mainio porukan yhteen kokoaja ja Retkipaikka on vaan niin hieno menestystarina, ettei sellaista ole toista. Meille on tosi suuri kunnia olla mukana tekemässä työtä ulkoilun ja retkeilyn eteen.

 

Omat fiilikset messuista

Kaiken kaikkiaan olen tosi iloinen, että lähdimme Helsinkiin, vaikka se onkin aina oma show (road show, haha), kun nämä lähtee jonnekin muualle kuin metsään. Pukukoodi minulla ainakin oli kohdillaan, kaikilla naisilla oli ruutupaidat!

Sain paljon rohkaisevia sanoja ja tiedän meidän olevan oikealla tiellä, hyvässä seurassa. Saamme olla mukana tekemässä jotain siistiä. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä reissu! Kiitos kaikille mukana olleille! (ja iskälle majoituksesta!)

//Anne

2 vastausta artikkeliin “Metsämessut”

  1. Kiitos aivan ihanasta jutusta! Ja kiitos kun tulitte paikalle – oli mahtavaa saada tutustua teihin viimein, vaikka juttujanne olenkin seurannut jo pidemmän aikaa. 🙂 Toivottavasti nähdään pian!

    1. Mahtavaa oli sinut tavata ja koko jengi, jonka olit houkutellut paikalle, kiitos ja pikaisiin tapaamisiin taas! //Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.