Valkulamminvuoren luolat

Koulun eka retki tehtiin Isojärven kansallispuistoon, mutta ennen kansallispuistoon astumista teimme pienen lenkin kansallispuiston ulkopuolella.

Olin lukenut Valkulamminvuorista Retkipaikasta ja koska halusin retkellemme jotain erilaista ja hauskaa, ehdotin luolastoon tutustumista ja koko luokka innostui aiheesta.

Sain kunnian johtaa ryhmää tällä ekalla retkellämme eli vaikka auton pysähtyessä olimme kartalla ja polku näkyi risteyksessä, otin kuitenkin vielä harjoittelun vuoksi kompassilla oikean suunnan ja kuljin jonomme ensimmäisenä luolille asti. Luolilta poistuttaessa tarkistin myös, että kun puolet porukasta halusi jäädä keräämään sieniä, heille jäi yksi mies pitämään perää.

Perillä luolasto osoittautui todella mielenkiintoiseksi. Retkipaikan artikkeli oli ehkä jo saanut aikaan pienen polun lähimmältä tieltä luola suuaukolle ja se oli merkittykin nauhoilla. Meidän aikaamme ei siis kulunut etsintöihin, vaan kävelimme reippaasti luolille ja tutkimme niitä aikamme, sitten kiersimme yläkautta takaisin.

Kaikkein jännin oli kapea luola tai lohkeama, jonne tietenkin ahtauduimme porukalla. Peräkanaa astelimme varovasti luolaa pitkin, siellä mahtui juuri ja juuri kulkemaan.

Luolan jälkeen saavuimme lohkareitten väliin ja aikamme kolusimme ympäriinsä hyviä kätköpaikkoja. Tänne voisi piilottaa mitä vain!

Kallioilta oli syksyiset maisemat alaspäin ja ihailimme niitäkin tovin.

Olen tosi tyytyväinen, että yhden yön retkemme lähti hyvällä alulla tästä luolakohteesta liikenteeseen. Kukaan meistä ei ollut käynyt paikalla aiemmin ja kaikki olivat yhtä innostuneita. Tästä meillä olikin kiva jatkaa matkaa Isojärven kansallispuiston poluille ja tekemään yhdessä lounasta.

//Anne

3 vastausta artikkeliin “Valkulamminvuoren luolat”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.