Kangaskosken voimaa

Kotitehtäviä varten piti etsiskellä ja valokuvata metsätyyppejä. Lehtomainen kangas löytyi lokakuussa Imatran Kangaskosken laavun ympäristöstä. Olimme laavulla viettämässä Sonjan laavusynttäreitä, joista tulikin oikein makeat kemut. Samalla ehdin etsiskellä kasveja ja harjoitella niiden tunnistamista itselle vieraassa maastossa.

Kangaskosken laavu sijaitsee lähellä rajavyöhykettä. Alueella on kolme vesivoimalaa, esimerkiksi Suomen vanhin puurakenteinen vesivoimala.

Joessa on laatokanlohia, joiden kutupaikka näkyy selkeänä vaaleana läikkänä keskellä jokea, kuten laavulla vieraillut mies kertoi. Tuo läikkä näkyy parhaiten polarisoiduilla aurinkolaseilla, jotka estävät veden pinnan heijastukset. Muutenkin joen pohja on vaikuttavan näköinen ja laavun kohdalla virtaus on kova.

Laavun ympäristö on siis todella mielenkiintoinen valokuvauskohde ja ihana paikka olla päiväretkellä tai jäädä yöksi.

//Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.