14/100 yötä ulkona, kerraston testiajolla

Ensin pidin tätä elokuista yötä huijausyönä.

Eihän se ole oikeaa ulkoilua, jos nukkuu omalla parvekkeella. Halusin kuitenkin liittää tämän kokemuksen sataan yöhön.

Sitten ymmärsin nimeämisen voiman: parvekeyöt ovat testiöitä.

Testataan säätä, testataan varusteita ja testataan sitä, miten hyvin moottoritien ja junaradan varrella nukuttaa.

Jos on vaikka uusi makuupussi, tai niin vanha ettei siitä erota enää comfort-lämpötilaa, eikä ole sen lämpimyydestä varma, parvekkeella on mukava nukkua yksi yö ihan viikollakin ja siitä on nopea siirtyä sisälle, jos makuupussi osoittautuukin liian kylmäksi tai kuumaksi.

Minä ostin uuden merinokerraston ja halusin testata, joko se menisi syksyn keleillä ulkona. Juu ei, tulin hetken päästä vaihtamaan t-paidan kun sattuikin vielä oikein poikkeuksellisen lämmin yö. En tiedä, voinko pitää tuota talvellakaan, niin lämmin se on, mutta niinhän minulle kävi merinosukkienkin kanssa, että jalat vain kiehuu. Odotan tosi paljon talvea, sillä nuo vaatteet ovat ihan uusia ja tosi kivoja ja haluaisin pitää niitä. Muistelen kaiholla esimerkiksi tätä ja tätä retkeä.

Jos olet arka lähtemään ulos ja pelottaa nimenomaan se kylmettyminen, parveke on hyvä aloitus. Riippumattoilijana minulla on omalla parvekkeella myös kaikenlaisen testiaskartelun mahdollisuus, kun viritän makuupussia ylle ja alle. Odotan jo talven kovia pakkasia, kun voin viikolla katsella parvekkeelta tähtiä! Ehkä pidän useammankin huijausyön, sillä tiedättekö te sen uutisiin saakka päässeen pojan, joka nukkui kaikki yöt ulkona, siis talvella parvekkeella? Hänestä on sanottu ja lähetetty linkkiä minulle aika (liian) monta kertaa, joten on ihan okei matkia häntä vähän.

Muille vinkiksi: Samaa voi toteuttaa pihassa, jos on varma, etteivät naapurit soita poliisia leiriytyjälle ja jos on oma tontti, niin siellähän saa tehdä mitä lystää. Lastenkin kanssa on kiva mennä lähelle, vessa, vesihana ja jääkaappi ovat lähellä. Mikä on helpompi tapa opetella nukkumaan teltassa kuin omassa pihassa? Se nimittäin ei ole ihan hirveän helppoa, itselläni tuntuu nyt vasta alkavan yöt rauhoittua pikkuhiljaa, aiemmin pyörin yön hereillä makuupussiin rullautuen.

Mikä on sinun nössöin paikkasi, jossa olet nukkunut ulkona?

//Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.