Hiihtokoulu Korpi-Jaakon tapaan

Tätä kirjoittaessani yritän toipua tämän päivän haaveilun oppitunnista, jonka meidän luokalle ja matkailualan opiskelijoille veti Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka.

Virallisesti puhuttiin tuotteistamisesta ja sehän Ankarat avotunturit -paketissa on kohdallaan: sisältö on erittäin hyvin suunniteltu.

Epävirallisesti tuli hetki, jona Jaakko käytti meitä kaikkia sekä Päijänteen jäällä että Islannissa ja Grönlannissa. Rauhallinen puhe vei meidät hetkeksi pois luokasta eikä se johtunut kenenkään torkahtamisesta.

Silmämme syttyivät ja olimme jo hiihtämässä pitkin jäätikköä ahkioita vetäen.

Ankarat avotunturit on konsepti, johon kuka tahansa voi astua sisään. Aiempaa kokemusta retkeilystä ei vaadita, osa varusteista tulee kurssin kautta lainaksi ja parin päivän aloituksen jälkeen voi rauhassa pohtia, pyrkiikö pidemmille vaelluksille tai retkikuntiin mukaan. Harjoittelussa mallaillaan ankarien avotunturien oloja ja käydään läpi hiihtovaelluksen toimintatapoja.

Minulle kaiken kruunasi lounastunnilla Jaakon ”Hauska tutustua, kanssabloggaaja!” ja kättely päälle. Miten voi tuntuakin mukavalta aloittelevana  pöljänä, kun joku todellinen seikkailija noin kohteliaasti pitää minut samalla tasolla itsensä kanssa. Hyvillä on vara olla mukavia, eikös vain?

Päätin lähteä johdatukseen.

//Anne

P.S. Tietenkään en voinut räpsiä valokuvia, olen siihen liian ujo ja luokkahuone ei ole kovin fiini kuvausympäristö. Tähän postaukseen laitoin valokuvia meidän talviretkestä Ullan kanssa ja Hetta-Pallakselta kesäkuun alusta. Hiihtokuviahan minusta ei ole – koska en ole hiihtänyt moneen vuoteen. Hups.

Lisätietoa:
Ankarat avotunturit -koulutusohjelma: http://www.avotunturit.fi/
Jaakon oma blogi: Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka

 

 

 

2 Replies to “Hiihtokoulu Korpi-Jaakon tapaan”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s