Aamupala Jyppyrällä

Kesän alussa lähtiessämme Hetta-Pallas-retkelle, yövyimme Hetassa ja koska emme olleet ollenkaan ajatelleet aamupalahommia majoitusta varatessa, kipusimme aamusella ennen vaellusta Jyppyrän näköalatornille syömään puuroa ja juomaan kahvia.

Tuo aamupalastelu olikin erittäin hyvä tehdä juuri tässä kohtaa, sillä samalla huomasimme, ettei meillä ollut yhtään ruokailuvälinettä pakattuna mukaan.

Ei lusikkaa, ei lautasta.

Tavallisesti rinkassa kulkee kippo, jossa ainakin yksi spork sisällä, mutta mihin lie jäänyt juuri tuolloin. Luultavasti keittiön kaappiin! Huoleton Hulda ja hänen miehensä eli me olimme tehneet tyypillisen kaksinretkeilijän pakkauserheen: kumpikin luuli toisen ottaneen aterimet ja kumpikaan ei ollut ottanut. Tavaroiden jakamisessa olemme sittemmin siirtyneet siihen, että ensin kaikki lattialle pinoon ja sitten jaetaan siitä kasasta.

Luontokeskukselta olisimme halunneet ostaa vaikka matkamuistosetin retkeiluastioita, mutta sellainen tuote ei kuulunut valikoimaan. Avulias asiakaspalvelija toi meille kertakäyttölusikoita, mutta me ajattelimme, että nyt voidaan investoida ihan vaikka muutama euro sellaisiin lusikoihin, jotka voi laittaa pysyvästi rinkkaan olemaan. Lusikattomuutemme korjaantui paikallisessa urheiluvälineliikkeessä, jossa myytiin paitsi muovisia retkilusikoita, myös vaatteita sekä kaikkea muutakin tarviketta aloittaville ja edistyneille vaeltajille.  Tyydyimme lusikka- ja korvatulppaostoksiimme ja lähdimme vaellukselle lähes suoraan kaupasta.

Tuolla aamupalalla siis lusikan virkaa toimitti puulastu, mutta tästä pienestä puutteesta huolimatta mieli oli hyvä ja toiveikas tulevan reissun suhteen. Jyppyrältä näkee alkureittiä vähän matkaa ja jotenkin siinä taas tuli oikein nolon innostunut olo siitä, että kohta minä kiipeän tuota vuorta pitkin.

//Anne

Vaelsimme Hetasta Pallakselle kesäkuun alussa 2016 reittiä Hetta-Sioskuru-Tappuri-Hannukuru-Nammalakuru-Pallas. Hetta-Pallas-vaelluksemme esitellään pieninä paloina noin kymmenessä osassa. Välissä kerron myös retken valmisteluista ja varusteista. Kaikki osat löytyvät tunnisteen Hetta-Pallas alta täältä. Jos haluat tietää jostain tietystä kohteesta tai etapista enemmän, kysy, kommentoi tai laita viestiä!

3 vastausta artikkeliin “Aamupala Jyppyrällä”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.