Syksy on retkeilijän parasta aikaa

Aion kirjoittaa samalla otsikolla kaikista vuodenajoista, sillä minulle aina kerrallaan pari kuukautta kaikki vuodenajat ovat parhaita ja sitten kun kuherruskuukausi on ohi, tekeekin jo seuraavaan vuodenaikaan mieli.

Kysyin Facebookissa ja Twitterissä teiltä lukijoilta, mikä tekee syksystä parhaan vuodenajan retkeilijälle ja kyllähän se kylmyys oli syistä rehellisin. Se kun tappaa ötökät, hiki ei valu niin valtoimenaan ja maa jäätyy kauniiksi. Myös ruska mainittu!

Jäinen suo on yksi kauneimpia asioita maailmassa.

Kauneus ja autiot metsät

Luonto on monipuolinen ilmestys myös ruskan päätyttyä. Poluilla saa tosin olla ihan yksinään, sillä kaikki kesäretkeilijät ovat ladanneet kuntosalikorttinsa ja kansalaisopistojen kurssit pursuavat intoilijoita. Suosituimmatkin kohteet ovat tyhjiä massoista, sillä sisäharrastukset vievät ihmiset pois poluilta – juuri kun graafisuus olisi voimakkaimmillaan. Kasvit kuolevat viipyillen, välissä näkyy vielä vihreää. Aamuisin huurretta ja sumua. Ensilumi.

Luonnon voittaminen

En olisi eräopas enkä mikään, jos en sano, että ei ole huonoa säätä, on vain huonoja varusteita ja se pitää paikkansa. Kurja koiranilmakin tuntuu juhlalta, jos ei märkyys ja kylmyys etene ytimeen vaan tarpeelliset kerrokset pitävät ihmisen turvassa ja toimivana vaatteittensa keskellä. Itse koen sateen ropistessa iloa hyvistä varusteista (ja minun sadetakkini ei ole kalleimmasta päästä).

Minä pidän todella paljon siitä, kun lämpimässä makuupussissa maatessa nenä on ihan vähän kylmissään. Kun aamulla kömpii makuupussista, ei ole valmiiksi kuuma vaan täytyy vetää taukotakki päälle. Aamutoimet pikkupakkasessa tai nollakelissä tuntuvat ihanalta rauhoittavalta meditaatiolta.

Mikä teitä innostaa eri vuodenajoissa? Mikä on lemmikkinne ja mikä inhokkinne?

//Anne

P.S. Kiitos kommenteista ihanille lukijoillemme Hannalle, Anna-Leenalle, Minnalle ja Annalle!

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.