Hailuodon yö

Sopivasti puolimatkassa Pallakselta kotiin tullessa sijaitsee maaginen Hailuoto.

Hailuotoon mennään lautalla ja kun mennessä satuimme lautan etummaiseksi ja merellä tuuli kovaa, saimme vesiroiskeen parinkymmenen sekunnin välein auton konepellille ja tuulilasiin. Pikkukoira oli tästä erittäin peloissaan, se kun on ääniherkkä. Paluumatkalla kävi tuuri, sillä meri oli tyyni, joten koirallekin se paluumatka oli parempi.

Kun menimme paikalle iltahämärissä, emme ehtineet koluta paikkoja sen kummemmin, ajoimme vain lautalta saaren läpi Marjaniemen satamaan ja juoksimme rannalle ihastelemaan auringonlaskua. Olimme kyselleet vinkkejä Hailuodossa asuvalta Liisalta ja hän luetteli muutamia erilaisia, joista kartalla löysimme heti tuon Marjaniemen ja suuntasimme sinne.

Kävi niin, että tästä tuli melkein yö ulkona, mutta ei kuitenkaan, sillä tuuli sen verran kovaa, ettemme uskaltaneet telttaa rantaan laittaa ja kun menimme kysymään satamassa olleesta kioskista (jossa oli myös camping -kyltti), olikin piha myyty täyteen, siellä olisi voinut olla suojaisampia paikkoja. Kioskinpitäjällä oli ehdotus saunakammarista, jossa voisimme olla yötä ja otimme tarjouksen vastaan. Sauna sisältyi poikkeuksellisen järjestelyn hintaan, koska varmaan näytimme olevan sen tarpeessa.

Törmäsimme siis hyvin tavalliseen hailuotolaiseen, semmoiseen ystävälliseen ja auttavaiseen.

//Anne

2 vastausta artikkeliin “Hailuodon yö”

  1. Aivan upea juttu jälleen Hailuodosta, missä on koti -Suomen upein ranta, meri, ihmiset ja kylä – puhumattakaan tuosta ihmisten ystävällisyydestä ja sydämellisyydestä. Kuvasi ovat tavoittaneet Hailuodon saaren valot, tunnelman ja kuvistasi puuttui vain meren kohina. Lautalla aina kiire unohtuu ja tilalle astuvat tyyneys ja rauhallisuus sekä saaressa aika menettää merkityksensä- on vain meri, hiekka, valo, meren kohina ja tuo Hailuodon tunnelma. HeidiS

  2. Kiitos kommentistasi! Meri rauhoittui yöllä ja toinen juttumme näyttääkin rannan päiväsaikaan.

    Hailuoto on mahtava paikka, jossa riittää rantoja tutkittavaksi vielä monella reissulla!

    Tuo lauttamatka irrottaa tosiaan ajatuksetkin mantereelta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.