Eräopastelun eka viikko

Huhhuh, tätä kirjoittaessa ensimmäinen lähijakso, kolme päivää erä- ja luonto-opaskoulua on takana. 

En siis opiskele täysipäiväisesti, vaan 52 lähipäivää seuraavan vuoden aikana.

Nämä ovat olleet huikeat kolme päivää. Olen tutustunut uuteen luokkaani ja opettajiin ja kouluun ja olemme käyneet metsässä tutkimassa sammalia, sieniä ja kasveja. Olen paistanut lettuja, keittänyt vettä paperin avulla, halaillut puita ja pelannut metsägolfia. Ja syystä tai toisesta, nähnyt oikean naalin.

Luokkani on täynnä ulkoilmaihmisiä, jotka riemuiten juoksevat luokkahuoneen ovelle, kun opettaja sivulauseessa mainitsee, että voisimme kohta mennä ulos. Tyyppejä on eri ikäluokista ja eri koulutustaustalla, kuitenkin kaikilla vilpitön innostus ja uteliaisuus. Kimppakyytejäkin on jo järjestelty, että pääsemme sujuvasti kouluun ja takaisin.

Minähän pelkäsin, josko kaikki olisivat täysinoppineita erämiehiä ja -naisia ja nauraisivat minun kömpelyydelleni. Ei suinkaan, valmis ei ole kai kukaan meistä vielä, ja ne jotka ovat taitavimpia, ovat myös auttavaisimpia. Heillä ei ole mitään menetettävää taitojansa jakaessa!

Ensimmäiset kokonaisuudet edessäni ovat luontotuntemukseen kuuluvat lajilistat.

124 kasvia. Kuusi sammalta. Kolmekymmentä sientä. Viisi kääpää. Kuusi jäkälää. 35 nisäkästä. 25 kalaa. 33 hyönteistä. 82 lintua sekä päälle pari käärmettä, vaskitsa ja sammakoita.

Kasvikirja, lintukirja ja sienikirja ovat nyt kovassa käytössä. Eläinten jäljistä kertovaa kirjaa en ole ehtinyt etsiä kirjastosta. Sammalet, jäkälät ja käävät ovat hallussa yhden päivän opettelun jälkeen, mutta kuinka kauan, tällä muistilla…

//Anne

 

2 vastausta artikkeliin “Eräopastelun eka viikko”

  1. Tsemppiä opiskeluun! Onneksi lajien ”pänttääminen” käy sitä helpommaksi, mitä pidempään on asian kanssa tekemisissä. Aluksi kaikki tuntuu vaikealta, mutta kun lajeja kohtaa luonnossa, niiden tuntomerkkejä muistelee ja havainnoin maastossa, alkaa tieto vain jotenkin siirtyä päähän. 😀

    1. Kiitos! Uskon tähän teoriaasi! Suunnittelin juuri uutta Insta-tiliä nimeltä Kasvi päivässä oman oppini tueksi, mutta kun juuri nyt on talvi tulossa, pitäisi kaivaa kaikki vanhat kuvat ja niistä on vähän huono tunnistaa.. Mutta oudosti niitä on jo oppinut, vaikka luulin ettei se olisi mahdollista. Tai siis en luullut. Köh.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.