Kansallispuiston väärti, osa 2

Toisena päivänä joimme taas oikein paljon kahvia ja aloitimme maalausurakan.

Toka päivä tositoimissa

Vähän vaan oli kosteaa rankkasateen jäljiltä, kun heräsimme Hetasta majoituspaikkamme pihalla olevasta teltasta. Laitoimme märät kamppeet pakettiin, ne ehtisi päivän mittaan kuivattaa talkoopaikassamme eli Pyhäkeron autiotuvan kahvilalla.

Ajoimme aamukahville luontokeskukselle. Siellä oli joku myyntimieskin käymässä, joka jutteli paljon ja ei ollenkaan asiaa, mutta lysti oli häntä kuunnella. Hän haukkui meidät tyhjänkävelijöiksi, sillä onhan se kummallista, että ihmiset menevät tunturiin huvinpäiten.

Satu luontokeskukselta korjasi, että me emme menekään nyt huvinpäiten, vaan maalaushommiin.

Luontokeskukselta oli melkein tunnin matka Pyhäkeron autiotuvalle. Ensin ajoimme portista metsäautotielle, joka ei ollut mikään rallipätkä eikä meidän auto ole maastoauto. Parkkipaikalta oli vielä puolentoista kilometrin matka pitkin kurapolkua. Jos ette mene veneellä Ounasjärven yli, tämä on yksi niistä paikoista, mistä Hetta-Pallas-reitille mennään, mutta pitkä matka on kävellä tieltä, me saimme jälleen poikkeuksellisesti ajaa parkkiin asti.

Meitä jännitti edessä oleva työ, tosin ihan kivalla tavalla.

 

Vettä sataa, mitäs nyt tehdään?

Maalausurakka oli alussa ja vettä satoi koko päivän. Lomailuksi eka maalauspäivä ei kuitenkaan mennyt. Maalasimme kaikki kohdat, joita sade ei kastele, eli esimerkiksi kuistin. Maali oli Uulaa, kuin vettä ennemmin kuin totuttua jämäkkää maalia, mutta tosi helppoa maalattavaa. Meidän kanssa maalaamassa olivat Risto ja Sauli, jotka huolehtivat meille telineet oikeille paikoille ja he olivat tuoneet maalit perille mönkijällä. He myös keittivät meille kahvia ja toivat eväitä päiväksi, iltaa varten meillä oli omia ruokia mukana.

Päivän mittaan ehdimme seurailla hieman ympäröivää luontoa. Jo ensimmäisenä päivänä Pyhäkeron autiotuvan pihapiirin kuukkelit lennähtelivät melkein kämmenelle varastelemaan voileipiä. Nuo linnut ovat kauniita kuin mitkä ja erittäin tuttavallisia.

Ensimmäisenä päivänä maalasimme niin ahkerasti, että illalla laiskotti vain. Ajattelimme ensin nukkua tuvassa, kun sade vain jatkui. Päiväunien jälkeen keksimme laittaa teltan kahvion kuistille. Siinä oli suojaa sateelta ja märältä maalta, piha kun oli yhtä liejua monen päivän sateen jälkeen.

Illalla vielä nukkumaan mennessä ihastelimme vesisateessa meitä tarkkailevia kuukkeleita ja puhuimme siitä, miten tämä oli niin hyvä idea: lähteä vapaaehtoiseksi. Kansallispuistosta ja paikasta tulee ihan eri tavalla oma ja rakas, kun siellä viettää monta päivää ja tekee huoltotöitä.

//Anne

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: