Punaisen hiekan leimuava yö

Olimme kuin olimmekin yötä Punaisellahiekalla.

Viimeiseen hetkeen asti pohdimme, iskeekö flunssa vai ei, kannattiko käydä juuri ennen lähtöä saunassa ja tukkakin on vähän märkä. Ei sille mitään voinut, jokaisesta uutistuutista tuli revontulikuvia edellisiltä illoilta ja uusia ennustuksia, että tänä iltana ne ovat varmasti komeammat! Ja viimeinen yö Lapissa! Jos flunssa iskisi, sairastetaan sitten kotona!

Kamat kasaan, siivous vapaaehtoistyömajoituksessa ja hyppäsimme autoon. Ajoimme Punaisenhiekan parkkipaikalle ja siellä oli vain yksi auto, ranskalaiset kilvet, okei, ei siis kovin paljon porukkaa, mutta mahdollisesti juttuseuraa.

Kävelimme Punaisenhiekan tuvalle ja siellä toden totta olikin ranskalainen mies tyttärensä kanssa. Puhuimme hetken revontulista, mies sanoi että tuvassa on vielä tilaa, mutta kerroimme 100 yön haasteesta. Pystytimme teltan metsän reunaan ihan lähelle rantaa hieman kauemmas tuvasta. Ihan rantaan en uskaltaisi telttaa laittaa, mutta telttamme oli siis rantaa korkeammalla, rantatörmällä. Samalla alkoi kuulua enemmänkin ääniä tuvalta. Paikalle oli saapunut pariskunta Tampereelta sekä paikallisia revontulikuvaajia. Juttelimme kaikessa rauhassa, kun vielä aivan vaaleansiniselle taivaalle tuli ensimmäinen aalto revontulia.

Pian revontulet himmenivät ja jäimme odottamaan seuraavia ja meillä oli hyvin aikaa jutella sekä valokuvauksesta, että muusta elämästä. Näytös alkoi uudelleen illan pimennyttyä. Heikki otti revontulista kuvia ja hoki vain, ettei osaa ja ettei tajua tätä ja tämä on niin mahtavaa. Tästä voitte hieman arvioida, miten meni, kyllähän näissä loimuaa:

 

 

 

 

Meillä oli hyvää aikaa istua sekä nuotiolla muiden kanssa että omassa teltassamme, joka näkyykin hienosti paikalla olleen valokuvaajan kuvissa. Alla olevat kuvat ovat valokuvaaja Tomi Valon ottamia. Tomi kertoi meille muuttaneensa aikoinaan Helsingistä Lappiin ja se kyllä kuului hänen puheestaan, stadin slangi ei taida pohjoisessa paljon hälvetä. Tomi tekee töitä musiikin ja valokuvauksen parissa. Revontulien kuvaaminen on kuulemma lähtenyt lapasesta aivan täysin, olikohan se 10 000 kuvaa edellistalven aikana? Tässä kuvia, joissa meidän telttammekin näkyy, lisää Tomin valokuvia revontulista ja muusta löytyy täältä (Flickr). Kiitos kuvista, Tomi, jos luet tätä! Ja terveisiä, oli kiva jutella.

 

 

 

Toinen kuvaaja paikalla oli Lea Alatalo, jonka kuvia löytyy täältä (Facebook). Hänkin harrastaa revontulien perässä juoksentelua melko lailla ja kuulemma parhaat revontulet alkavat aina, kun hän on ajamassa jo kotiin. Kuvista sitä ei kuitenkaan uskoisi!

Hiekkarannalla yöpyminen on muuten vähän hiekkaista touhua. Mekin olimme tuvan tuntumassa, vähän pusikossa, alla sammalta, mutta kengissä ja koiran tassuissa kantautui hiekkaa telttaan ja kotonakin vielä puistelimme hiekkoja pois. Silti se on mahtavaa, sillä aamunäkymä teltasta oli tämä:

 

 

 

 

Meille tuli vähän hoppu viimeiselle aamukahville, joka oli toimistolla ysiltä, mutta viimeinen yömme Lapissa oli todella komea eikä aikainen aamuherätys ja hiekkaiset kengät harmittaneet laisinkaan, meille jäi tosi hyvä mieli. Nähdään taas pian, Pallasjärvi.

//Anne

Kaupallinen yhteistyö: Canon.

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

One thought on “Punaisen hiekan leimuava yö

Add yours

  1. Upeita kuvia!! Ja mikä tunnelma, hienoa!
    Taisi elämästä nauttia myös teidän nelijalkainen ystävä, yber hellyttävä kuva toi viimeinen 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: