Punaisen hiekan leimuava yö

Olimme kuin olimmekin yötä Punaisellahiekalla.

Viimeiseen hetkeen asti pohdimme, iskeekö flunssa vai ei, kannattiko käydä juuri ennen lähtöä saunassa ja tukkakin on vähän märkä. Ei sille mitään voinut, jokaisesta uutistuutista tuli revontulikuvia edellisiltä illoilta ja uusia ennustuksia, että tänä iltana ne ovat varmasti komeammat! Ja viimeinen yö Lapissa! Jos flunssa iskisi, sairastetaan sitten kotona!

Kamat kasaan, siivous vapaaehtoistyömajoituksessa ja hyppäsimme autoon. Ajoimme Punaisenhiekan parkkipaikalle ja siellä oli vain yksi auto, ranskalaiset kilvet, okei, ei siis kovin paljon porukkaa, mutta mahdollisesti juttuseuraa.

Kävelimme Punaisenhiekan tuvalle ja siellä toden totta olikin ranskalainen mies tyttärensä kanssa. Puhuimme hetken revontulista, mies sanoi että tuvassa on vielä tilaa, mutta kerroimme 100 yön haasteesta. Pystytimme teltan metsän reunaan ihan lähelle rantaa hieman kauemmas tuvasta. Ihan rantaan en uskaltaisi telttaa laittaa, mutta telttamme oli siis rantaa korkeammalla, rantatörmällä. Samalla alkoi kuulua enemmänkin ääniä tuvalta. Paikalle oli saapunut pariskunta Tampereelta sekä paikallisia revontulikuvaajia. Juttelimme kaikessa rauhassa, kun vielä aivan vaaleansiniselle taivaalle tuli ensimmäinen aalto revontulia.

Pian revontulet himmenivät ja jäimme odottamaan seuraavia ja meillä oli hyvin aikaa jutella sekä valokuvauksesta, että muusta elämästä. Näytös alkoi uudelleen illan pimennyttyä. Heikki otti revontulista kuvia ja hoki vain, ettei osaa ja ettei tajua tätä ja tämä on niin mahtavaa. Tästä voitte hieman arvioida, miten meni, kyllähän näissä loimuaa:

 

 

 

 

Meillä oli hyvää aikaa istua sekä nuotiolla muiden kanssa että omassa teltassamme, joka näkyykin hienosti paikalla olleen valokuvaajan kuvissa. Alla olevat kuvat ovat valokuvaaja Tomi Valon ottamia. Tomi kertoi meille muuttaneensa aikoinaan Helsingistä Lappiin ja se kyllä kuului hänen puheestaan, stadin slangi ei taida pohjoisessa paljon hälvetä. Tomi tekee töitä musiikin ja valokuvauksen parissa. Revontulien kuvaaminen on kuulemma lähtenyt lapasesta aivan täysin, olikohan se 10 000 kuvaa edellistalven aikana? Tässä kuvia, joissa meidän telttammekin näkyy, lisää Tomin valokuvia revontulista ja muusta löytyy täältä (Flickr). Kiitos kuvista, Tomi, jos luet tätä! Ja terveisiä, oli kiva jutella.

 

 

 

Toinen kuvaaja paikalla oli Lea Alatalo, jonka kuvia löytyy täältä (Facebook). Hänkin harrastaa revontulien perässä juoksentelua melko lailla ja kuulemma parhaat revontulet alkavat aina, kun hän on ajamassa jo kotiin. Kuvista sitä ei kuitenkaan uskoisi!

Hiekkarannalla yöpyminen on muuten vähän hiekkaista touhua. Mekin olimme tuvan tuntumassa, vähän pusikossa, alla sammalta, mutta kengissä ja koiran tassuissa kantautui hiekkaa telttaan ja kotonakin vielä puistelimme hiekkoja pois. Silti se on mahtavaa, sillä aamunäkymä teltasta oli tämä:

 

 

 

 

Meille tuli vähän hoppu viimeiselle aamukahville, joka oli toimistolla ysiltä, mutta viimeinen yömme Lapissa oli todella komea eikä aikainen aamuherätys ja hiekkaiset kengät harmittaneet laisinkaan, meille jäi tosi hyvä mieli. Nähdään taas pian, Pallasjärvi.

//Anne

Kaupallinen yhteistyö: Canon.

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Punaisen hiekan leimuava yö”

  1. Upeita kuvia!! Ja mikä tunnelma, hienoa!
    Taisi elämästä nauttia myös teidän nelijalkainen ystävä, yber hellyttävä kuva toi viimeinen 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.