15/100: Nuku yö ulkona 300 kaverin kanssa

Osallistuimme Suomen Ladun järjestämään Nuku yö ulkona -tapahtumaan Reisjärvellä Metsähotellissa 17.9.2016. Yöpymässä oli meidän lisäksi noin sata henkilöä erilaisissa järjestetyissä majoitteissa sekä lisäksi porukkaa omissa teltoissa varmaan toinen mokoma jos ei tuplastikin.

Lähdimme matkaan vieraskynämme Ullan ja hänen pienen tyttärensä kanssa ja valitsimme yöpaikaksi puolijoukkuetelttapaikat. Perillä meitä odottikin aika ihana peti rinteessä, kahden muun teltan välissä. Kauempana telttoja ja telttalaavuja oli lisää ja kokonaisuutena alue oli huikea telttakylä. Oli nimittäin nuotiolla porukkaa ja tunnelmaa!

Aktiviteettia jos jonkinmoista oli tarjolla ja kävimmekin Heikin kanssa geokätköilemässä, kun taas Ulla vei tyttärensä Muumin kanssa luontokävelylle. Ostimme metsäkioskista herkullisia lettuja ja meillä oli kivat treffit 100 yötä ulkona -blogin Liisan kanssa, siitä kerronkin myöhemmin lisää.

Alueella olisi tosiaan ollut muutakin ohjelmaa, mutta meillä meni oma aikansa ruokatouhuissa ja halusimme rentoutua kiirehtimisen sijaan.

Heräsimme koko tapahtumaan ilmoittautumiseen hieman jälkijunassa, kun ehkä kolme tai neljä henkilöä oli kysynyt meiltä, olemmeko tapahtumaan tulossa. Siihen mennessä esimerkiksi tentsile-majoitteet ja Fjällräven-telttakylä olivat täyteen buukattuja ja meidän tiimin oli tyytyminen armeijahenkiseen, joskin meistä jännittävään ja kaksivuotiaasta matkaseurastamme aivan uskomattoman hienoon ”majaan”. Koska puolijoukkuetelttaan sai lämmöt päälle eli kaminaan tulet ja niitä oli ylläpitämässä vastuulliset kipinämikot (jotka myös osasivat liikkua uskomattoman hiljaa), jäi meille se kivoin osuus eli mukavasti nukkuminen. Isossa teltassa nukkuminen olikin yllättävän leppoisaa, funtsailen kyllä vakavasti vastaavan tai jonkun muun ison teltan hommaamista itselle, siinä on ihan eri lailla tunnelmaa kuin jos olisimme olleet kahdessa tavallisessa teltassa tällä porukalla.

Yhteiset nuotiot ja kioskin alue oli mukavaa seurustelutilaa, jonne tulimmekin pyörimään illaksi ja paistoimme vaahtokarkkeja sekä itselle että kavereille ja ihan tuntemattomillekin. Juttua ulkoilusta riitti ja kävimme kuuntelemassa myös Mikko ”Peltsi” Peltolan eli nuoruuteni radioidolin jutut, mutta kun fanityttöujous löi lekalla päähän, jäi Peltsi tarkemmin jututtamatta. Hän oli tapahtuman kansikuvapojuna ja itsekin yöpyi alueella. Olen tosiaan fani, mutta en keksinyt mitään kysyttävää ja pidin ajatusta selfiestä höperönä, vaikka jälkikäteen mietittynä se ei olisi ollutkaan niin kummallista.

Yöllä oli pakkasta, joten puolijoukkueteltta oli erinomainen valinta. Muissa vaihtoehdoissa ei ollut omaa kamiinaa lämmittämässä ja alkuyö, kun meillä ei tulta vielä ollut, sai minut päättämään uuden makuupussin hankkimisesta. Kerron valinnastani teille myöhemmin, mutta se tulee olemaan yllätys, hinnan ja merkin puolesta, ehkä jotain hieman odottamatonta!

Aamusella heräsin kaksivuotiaan vieruskaverini iloiseen huudahdukseen: ”Minua ei väsytä yhtään!” Paljon parempaa herätystä ei voisi toivoa, tuo mukula on niin mahtava tapaus. Ryömimme ulos pimeästä teltasta ja menimme aamupalalle nuotion ääreen. Puuro ja kahvi maistui.

Aamupäivällä ehdimme vielä jutella Liisan kanssa ja kävimme tutustumassa tentsile-telttaan hänen kanssaan. Kävimme köllimässä teltassa ja se vasta olikin kaksivuotiaan mielestä mahtavaa. Aikuiset pitivät tentsileä lähinnä katettuna ja levitettynä riippumattona parille hengelle, mutta jäi kiehtomaan ajatus nukkumisesta moisessa, ehkä ensi kesänä sitten!

IMG_9798.jpg

Moni oli tapahtumassa ekaa kertaa yötä ulkona ja yhdessä tekemisen meininki oli huikea. Suomen Latu sai meistä jäsenet ja minä ostin itselleni Nuku yö ulkona -pipon, jonka tulette näkemään haasteessa vielä monta kertaa! Tarkemmin ajateltuna ainakin sen 85 kertaa! Tämä olikin jo 15. yö sadan yön haastetta.

//Anne

 

 

One thought on “15/100: Nuku yö ulkona 300 kaverin kanssa

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: