Punaisella hiekalla ottamassa aurinkoa

Punainenhiekka on pitkänhuiskea uimaranta Pallasjärven etelärannalla.

Rantahiekka on punertavan ruskeaa ja erottuu siten väriltään hieman suuren, Lapin mereksikin kutsutun järven muista hiekkarantapoukamista.

Ranta on suosittu uimaranta, mutta arvannette, ettei elokuun lopun päivät Rauli-myrskyn jälkeen ole parhainta auringonotto- taikka uimakeliä.

Itselläni oli ihan pipokin päässä. Ranta oli kuitenkin kaunis ja kova tuuli tuntui mukavalta. Olen varmaan vähän höperö, kun tykkään näistä syksytunnelmista ja -säistä, joista olemme saaneet nauttia koko vapaaehtoistyöjakson ajan.

Paikka on täydellinen revontulien kuvaamiseen, koska taivasta vasten erottuu mahtava tunturijono ja olisikin ollut kiva lähteä tuonne yöpymään teltassa, mutta pienen flunssantunteen ilmaantuminen nenäonteloihin tiistaina piti meidät sisätiloissa. Omassa pihassa Pallasjärven toisessa reunassakin näkyi komeita revontulia ainakin maanantaina juuri ennen puoltayötä.

Tuvalla törmäsimme ensin matkailijoihin ison ruokatauolla olleen ryhmän muodossa sekä sitten paikalliseen yrittäjyyteen lähes kirjaimellisesti, sillä seuraavan maanantain Levin Sanomiin haastateltiin ja kuvattiin Raattaman kylän käsityöläisiä, HandMadeInRaattama-ryhmää. Voitte uskoa, että kun kokkailimme omia ruokiamme kuistilla tuulensuojassa, kuulimme yhden jos toisenkin naurunremakan tuvasta, kun viisi naista esittelivät tuotteitaan.

Pääsimme itsekin nauttimaan tuvan lämmöstä, kun kuvaussessio oli ohi ja pitihän meidänkin siellä pikkuisen valokuvata, sillä tämä tupa on aivan ihana suojapaikka pahalta maailmalta. Laverille mahtuu nukkumaan ja ikkunasta ei voisi parempi näköala järvelle olla. Rannalla on vielä nuotiopaikka ja matka tieltä on vain puoli kilometriä.

//Anne

Elo-syyskuussa 2016 olimme vapaaehtoistyössä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa maalaamassa rakenteita ensin Pyhäkeron autiotuvan kahvilarakennuksella ja sitten Pallaskodan ympäristössä. Kaikki juttumme vapaaehtoistyöjaksolta löytyvät tunnisteen Väärti alta eli tästä linkistä.

Lähdimme Pallas-Yllästunturin kansallispuiston väärtihommiin taas kesäkuussa 2017, tällä kertaa Pallasjärven rannoille aitoja korjaamaan, siivousluutaa heiluttamaan ja Ounastunturin maastotallennuksia eli valokuvaushommia tekemään. Pohjoisen murteessa väärti = ystävä.

Aiempi Hetta-Pallas-vaelluksemme kesäkuulta 2016 löytyy tunnisteen Hetta-Pallas alta eli täältä.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Punaisella hiekalla ottamassa aurinkoa”

  1. Tämä vapaaehtoistyö on tärkeää työtä, mitä olette olleet tekemässä – näin saamme kaikki nauttia jatkossakin hyvistä ja laadukkaista retkeilypaikoista!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.