Kyllä riippumatto voi olla pinkki

Tämä vieraskynäkirjoitus on Sonjan kertomus retkeilyn aloittamisesta ja siihen liittyvistä henkisistä esteistä (ja niiden voittamisesta). Meillä on kunnia olla mukana tarinassa. //Anne

Kyllä riippumatto voi olla pinkki

Tämä on tarina uskaltamisesta, eli siitä, kuinka eBayn retkeilytarvikkeiden passiivisesta selaamisesta voi joku päivä päästä sinne retkelle asti.

Moi, mä oon Sonja.

Pelkään ihan kamalasti ukkosta, mutta kun sitä istuu laavussa ympärillä pyörivältä ukkoselta suojassa oman perheen kesken ja onkin kivaa, tulee siitä sellainen onnistumisen fiilis. Koko retki Hämmäauteensuolle oli hyvin onnistunut, ainoastaan kengät kastuivat, kun paluumatkalla polku olikin kokonaan hävinnyt tulvivaan metsään. Eikä sekään enää haitannut, sillä oltiin jo melkein auton luona.

Viikko sitten en olis tänne uskaltanut. On mulla ollut öitä teltoissa ja kasa omia leireilytarvikkeitakin aina teini-iästä saakka, mutta toiminta on ollut pelkkää leiriytymistä isoissa porukoissa. Suurin osa on tapahtunut nuorempana larpeissa ja nyt viime vuosina sitikkatapahtumissa. Autolla paikalle, kamat takapaksista levälleen ja siinä on hyvä, joten ikinä ei ole tarttenu miettiä niiden pakkaamista tai kantamista.

Tämä retkeily olikin sitten ihan uutta, Anne ja Heikki lupasivat viedä meidät yöksi ulos. Kyllä me lopulta saatiin tavarat reppujen lisäksi kahteen IKEA-kassiin vaikka kaikkeahan sitä ei toki muistanut silti mukaan ottaa.

Näin tänään kaupassa repun. Mulla on selkäreppu, joka on nyt tässä parit retket palvellut sen, minkä palvella on kyennyt, mutta onhan se jo vähän rikki ja taskujakin saisi olla vähän lisää. Pienikin se on, sopii lähinnä vaihtovaatteille ja eväille. Etsimällä en reppua etsinyt, kunhan ajattelin kurkistaa kaupassa ohimennen ja löysin ihanan kauniin repun, joka kuiski mulle houkutuksia omista retkistä ja lupaili tilaa varusteillekin. Vielä kun se tuntui hyvältä selässä, kaikki remmit kiinnikin, lupasin repulle tulevani sen palkkapäivänä hakemaan.

Muistin kotimatkalla, että mulla on jemmassa rahaa johonkin kivaan, ja minusta tuo reppu vaikutti nyt juurikin sellaiselta kivalta, johon sen rahan voisi laittaa, ehkä käynkin sen huomenna hakemassa. Jospa mun ei nyt tartteis kantaa varusteita enää IKEA-kassissa.

Ennen en olis uskaltanu ostella vakavasti otettavia retkeilyvarusteita kaupasta muiden nähden, siinä olis kassa pitäny kummallisena ja kanssajonottajat paheksuneet, mikähän tuokin kuvittelee olevansa, eihän tuo tiedä mistään mitään. Ne olis nimittäin tienny, ihan varmasti!

Epävarmuus on kai se suurin este retkeilyssä, kuten niin monessa muussakin asiassa pienen ihmisen elämässä. Ei oikein tiedä, eikä uskalla, kaikki pitää outona tai hölmönä tai sitten tekee jonkun hirmuisen etikettivirheen, ja saa porttikiellon Suomen kaikkiin metsiin lopuksi iäkseen. Ei se vaadi kuin itseluottamusta. Pitäisi luottaa sekä siihen, että osaa ja uskaltaa kyllä, mutta myös siihen, että omannäköisensä valinnat eivät ole väärin, vaikka väärinolo meillä nykypäivänä niin kovasti muotia onkin.

Siinä auttaa kummasti se, että on hyviä ystäviä, jotka kädestä pitäen käyttävät siellä metsässä. Kun yhden reissun seuraa vierestä, se huokuva itsevarmuus rauhoittaa ja tarttuu, ja heti sitä kuvittelee selviävänsä oikein hyvin itsekin!

Mutta enhän mä nyt mitenkään voi tehdä tätä omannäköisesti. Eikös tässä pitäisi noudattaa nöyränä suurten retkeilygurujen esimerkkiä ettei sitten tarvitse hävetä kun muut nauravat ulos metsästä.

Pyysin miestä tilaamaan – koska olin itse auton ratissa kun tämä ahaa-elämys iski – pinkin retkiriippumaton pinkillä hyttysverkolla. Koska mä voin.

//Sonja

Kirjoittaja Sonja Turkia on neljääkymmentä lähestyvä maahisprinsessa, jonka elämäntehtävä on tuottaa maailmaan mahdollisimman paljon kauniita asioita ja joka harrastaa kaikenlaista neulomisesta autonrassaukseen ja leipomisesta robotiikkaan, miltä nyt sattuu kulloinkin tuntumaan. Rinnallaan paras ystävänsä eli puoliso, joka urheasti kohtaa kaiken, mitä eteen heitetään. Joskus saadaan perheen teinikin mukaan.

2 vastausta artikkeliin “Kyllä riippumatto voi olla pinkki”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.