5/100 yötä ulkona

Halusin kertoa teille, kuinka ensimmäiset viisi yötä ulkona haasteen aloittamisen jälkeen ovat sujuneet.

Lisäksi vuosineljänneskatsauksessa päätimme ottaa lukijamäärien sijaan tavoitteeksi nimenomaan nukkumisen ulkona x 100 sekä monipuoliset retkipositiot ja kehittymisen retkeilijänä ja kasvamisen ihmisenä. Toivomme tulosten tällä saralla jatkavan kasvuaan ja lakkaamme (olemme lakanneet jo) havittelemasta massojen suosiota tai tuottoisia kaupallisia yhteyksiä. Kolme kertaa viikossa julkaistava retkiaiheinen pläjäys säilynee. Jos silti yrityksesi tahtoisi olla mukana tukemassa matkaamme, pyydä osoite/tilinumero sähköpostitse ja laita kaikki tulemaan! Mutta vitsailu sikseen ja asiaan:

Aikaa minulla on vuosi tähän sataan yöhön ulkona ja toivon, ettei ainakaan kovin pahasti mene pitkäksi. Laskennallisesti 100 yötä on 8,33 yötä joka kuukausi eli esimerkiksi kaikki viikonloput. Minähän teen arkena töitä, eli vapaa-ajan voin melko lailla käyttää tähän. Eka kuukausi haastetta sisälsi hieman vähemmän öitä, mutta seuraava kuukausi korjaa tilanteen ruhtinaallisesti. Lähestyvä talvi tuo omat haasteensa, mutta uskoisin, että minusta tulee kelpo pakkasretkeilijä! Heikki ei ole haasteessa kuin sivullisuhrina, taisteluni on oma.

Kertokaa kommenteissa, jos osallistutte tähän tai johonkin muuhun ”yö ulkona” -haasteeseen niin pääsen seuraamaan haasteenne etenemistä!

Lyhyesti:

Olen käynyt mustikassa, opetellut käyttämään Trangiassa kaasua ja innostanut ystäviä retkeilemään!

Yö #1: sijainti tuntematon

Ullan kanssa kävimme mustikassa ja sen jälkeen lähdimme ajelemaan teille tietämättömille. Löytyi kiva ranta ja siihen Ulla laittoi teltan ja minä viritin riippumaton. Nukuin melko hyvin riippumatossa. Lusikka jäi kotiin, joten söin taitetulla pussilla pastaa.

Yö #2: Nyrölän luontopolun laavu

Perheretkellä Nyrölässä, mahtava paikka, lämmin yö ja koko perhe mukana. Nukuin erinomaisesti. Opettelin paistamaan lettuja Muurikalla.

Yö #3: sijainti tuntematon

Kaverin vinkistä yövyimme rantakalliolla. Nukahdin vähän huonosti, laineet löivät kallioon tosi kovaa. Kun nukahdin, nukuinkin sikeästi aamuun asti, kunnes äkäinen orava tuli säksättämään teltan viereen. Tällä retkellä kokeilin ekaa kertaa kaasua spriin sijaan Trangiassa ja rakkaus roihahti liekkiin, hyvin tasaiseen ja nokeamattomaan! Tästä ohjeesta oli kovasti hupia ja kieltämättä vähän apuakin.

Yö #4: Äijänniemen laavu

Eka kerralla tällä laavulla kävelemme väärää kautta eli rantaa myöten, liukasta polkua, joka menee jonkun pihan läpi. Anteeksi! Ketään ei ollut kotona, mutta ehdottomasti etsimme paremmat ohjeet jatkossa kaikkeen tällaiseen harhailuun. Tälle laavulle pääsee kyllä metsän läpi häiritsemättä kenenkään kotirauhaa. Takaisin palasimmekin oikeaa polkua pitkin.

 

Tästä mahtavasta Metsähallituksen ylläpitämästä taukopaikasta on hyvin vähälti tietoa internetissä, laavu.org oli lähteemme laavun paikalle kartalla. Poikkeuksellisesti myöskään Retkipaikasta ei ollut suoraa apua. Kirjoittelimmekin Äijänniemestä viimeksi kuvien ja ajo-ohjeiden kera!

Yö #5: omakotitalon pihalla Säynätsalossa

Lasketaanko tätä: kyllä vain, sillä toteutuu raitis ilma. Kivan illanvieton jälkeen kömmimme telttaan pötköttämään. Kommentti kuului: ”On meillä tuolla sänkyjäkin!” Yksi toinen kaveri kertoi aiemmin nähneensä unta, että muutimme metsään ja pitää tätä haastetta ensimmäisenä askeleena. Nauroin kavereitten päivittelyille ja sade ropisi kevyesti teltan kattoon.

//Anne

Yksi vastaus artikkeliin “5/100 yötä ulkona”

  1. Oma haasteeni on lisätä retkeilyn määrää noin ylipäätänsä. Yöpymisillä tai ilman 🙂
    Ensi viikonloppuna, jos sää ei ole ihan kaatosateinen, lähden poikani kanssa yöpymään yhdeksi yöksi telttaan. Pitkästä aikaa, sillä viimeksi olen teltassa yöpynyt RoadTripillä Norjassa ja siitäkin on aikaa jo kymmenisen vuotta jos ei hieman ylikin…

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.