Ruokakaupasta retkievästä

Jaan teille pari eväsvinkkiä, jotka ovat helposti poimittavissa lähikaupasta. Näissä ei ole lahjontaa tai palkanmaksua valmistajan taikka jakelijan suunnasta, vaan tuotteet on vähän vahingossa löytyneet. Ovatko nämä vaihtoehdot jo teille tuttuja tai onko teillä omia vinkkejä? Jaa omat vinkkisi kommenteissa!

Herkutteluun valmiit lettujauhoseokset – lisää vain vesi!

Tämän kätevämpää jälkiruokaa ei olekaan, paitsi jos sinulla on tapana unohdella asioita, kuten minulla: eka kerralla ei ollut astiaa jauhon ja veden sekoittamiseen (iso vesipullo pelasti, mutta oli aikamoista ujuttaa jauhopussin sisältö pullon suusta sisään, toisaalta sitten kaataminen oli iisiä), toisella kerralla jäi paistolasta (lusikalla käänneltiin) ja kolmannella kerralla lautaset (Trangian kattilasta syötiin). Tämän kanssa oiva herkku on lettuhillo puristettavassa pullossa – sillä voi esimerkiksi kirjoittaa letun päälle rakkaudentunnustuksen! Jyväskylässä letunpaisto onnistuu esimerkiksi Nyrölän luontopolun kodalla, jossa on iso Muurikka-pannu. Trangiaan suosittelen kaasupoltinta, tulee oikeita lettuja eikä kalpeita läpyköitä.

IMG_6884

Kaksi helppoa lisäkettä kanalle tai jauhelihalle

Lidlin Instant Mashed Potato yllättää, sillä jos ei kovin usein muusia syö, tämä menee ihan täysin oikeasta. Kannattaa kokeilla. Valmistus on helppoa, kiehauta noin 7,5 dl vettä ja kaada pussi sekaan, sekoita vielä kerran ja syö! Ohjeen vastaisesti käytän pelkkää vettä vesi-maitoseoksen sijaan, mutta muusi on ollut erinomaista. Voita laitan sekaan, jos sitä rinkassa on, mutta ilmankin menee, sillä ulkona kaikki vaan maistuu paremmalta.

Toinen nopea eväs on pikariisi. Uncle Ben’s kolmen minuutin riisi on oikein hyvä nopeaan ruoanlaittoon = vähäiseen kaasun läträämiseen.

 

Kuivatut kasvikset mausteosastolta

Isojen kauppojen maustehyllyissä on kuivattuja keittovihanneksia ainakin tuotemerkillä Risetti. Niitä voi käyttää sekä mausteena muihin ruokiin, että lisäkkeenä vaikka keittoihin tai pataruokiin. Jos siis kuivurin kanssa askartelu tuntuu aikaa vievältä, koppaa tällainen pussi mukaan kaupasta. Tämä vinkki on muuten retkeilykurssilta, semmoinen kannattaa käydä! Lihaakin saa kuivattuna kaupan herkkuhyllyltä, mutta se on ihan liian suolaista. Välipalana ja herkkuna se menee!

Yksi teepussi tekee koko termoksen teetä

Jos haluan luontopolulla nauttia teestä, laitan kiehuvan veden termospulloon ja yhden teepussin roikkumaan sekaan, lähden kävelemään ja sopivan kohdan löydyttyä nautin teen juuri sopivan hautuneena. Irtotee ja teepallo vaatisivat ruokatermarin suuaukon.

Isot kaurahiutaleet on parempia kuin pienet kaurahiutaleet

En tiedä teistä, mutta minä syön arkisinkin puuroni isoista kaurahiutaleista tehtynä, enkä keittele sitä liian pitkälti. Retkellä syön isoja kaurahiutaleita myös, sillä niistä tehtynä puuron rakenne kestää vaikka voin tai maidon puutteen. Pakkaan kaurahiutaleet tuplapussiin, sillä nämä jos mikä on ihana yllätys pussin hajotessa. Paitsi ettei sulla sitten ole oikein kunnollista aamupalaa, sulla on myös kaurahiutaleita valtoimenaan rinkassa, siis esimerkiksi hiirille herkkuja!

Tazza-kaakao

Kaakaota saa niissä pienissä pusseissa, joissa se on sellaisessa tahnamuodossa. Siinä on varsinainen herkku, näitä mukaan niin illalla kaakao maistuu, tai voit levittää sitä suklaata letun päälle, tai keksien päälle. Oikein monipuolinen retkieväs. Pussit kannattaa kuitenkin pakata johonkin sellaiseen pussiin, missä eivät sotke koko rinkkaa rikkoutuessaan (vaikka ovatkin vahvoja). Näissäkin miinuspuolena hankalat, tahmeat roskat, ei poltettavaa matskua.

//Anne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: