Ruokakaupasta retkievästä

Jaan teille pari eväsvinkkiä, jotka ovat helposti poimittavissa lähikaupasta. Näissä ei ole lahjontaa tai palkanmaksua valmistajan taikka jakelijan suunnasta, vaan tuotteet on vähän vahingossa löytyneet. Ovatko nämä vaihtoehdot jo teille tuttuja tai onko teillä omia vinkkejä? Jaa omat vinkkisi kommenteissa!

Herkutteluun valmiit lettujauhoseokset – lisää vain vesi!

Tämän kätevämpää jälkiruokaa ei olekaan, paitsi jos sinulla on tapana unohdella asioita, kuten minulla: eka kerralla ei ollut astiaa jauhon ja veden sekoittamiseen (iso vesipullo pelasti, mutta oli aikamoista ujuttaa jauhopussin sisältö pullon suusta sisään, toisaalta sitten kaataminen oli iisiä), toisella kerralla jäi paistolasta (lusikalla käänneltiin) ja kolmannella kerralla lautaset (Trangian kattilasta syötiin). Tämän kanssa oiva herkku on lettuhillo puristettavassa pullossa – sillä voi esimerkiksi kirjoittaa letun päälle rakkaudentunnustuksen! Jyväskylässä letunpaisto onnistuu esimerkiksi Nyrölän luontopolun kodalla, jossa on iso Muurikka-pannu. Trangiaan suosittelen kaasupoltinta, tulee oikeita lettuja eikä kalpeita läpyköitä.

IMG_6884

Kaksi helppoa lisäkettä kanalle tai jauhelihalle

Lidlin Instant Mashed Potato yllättää, sillä jos ei kovin usein muusia syö, tämä menee ihan täysin oikeasta. Kannattaa kokeilla. Valmistus on helppoa, kiehauta noin 7,5 dl vettä ja kaada pussi sekaan, sekoita vielä kerran ja syö! Ohjeen vastaisesti käytän pelkkää vettä vesi-maitoseoksen sijaan, mutta muusi on ollut erinomaista. Voita laitan sekaan, jos sitä rinkassa on, mutta ilmankin menee, sillä ulkona kaikki vaan maistuu paremmalta.

Toinen nopea eväs on pikariisi. Uncle Ben’s kolmen minuutin riisi on oikein hyvä nopeaan ruoanlaittoon = vähäiseen kaasun läträämiseen.

 

Kuivatut kasvikset mausteosastolta

Isojen kauppojen maustehyllyissä on kuivattuja keittovihanneksia ainakin tuotemerkillä Risetti. Niitä voi käyttää sekä mausteena muihin ruokiin, että lisäkkeenä vaikka keittoihin tai pataruokiin. Jos siis kuivurin kanssa askartelu tuntuu aikaa vievältä, koppaa tällainen pussi mukaan kaupasta. Tämä vinkki on muuten retkeilykurssilta, semmoinen kannattaa käydä! Lihaakin saa kuivattuna kaupan herkkuhyllyltä, mutta se on ihan liian suolaista. Välipalana ja herkkuna se menee!

Yksi teepussi tekee koko termoksen teetä

Jos haluan luontopolulla nauttia teestä, laitan kiehuvan veden termospulloon ja yhden teepussin roikkumaan sekaan, lähden kävelemään ja sopivan kohdan löydyttyä nautin teen juuri sopivan hautuneena. Irtotee ja teepallo vaatisivat ruokatermarin suuaukon.

Isot kaurahiutaleet on parempia kuin pienet kaurahiutaleet

En tiedä teistä, mutta minä syön arkisinkin puuroni isoista kaurahiutaleista tehtynä, enkä keittele sitä liian pitkälti. Retkellä syön isoja kaurahiutaleita myös, sillä niistä tehtynä puuron rakenne kestää vaikka voin tai maidon puutteen. Pakkaan kaurahiutaleet tuplapussiin, sillä nämä jos mikä on ihana yllätys pussin hajotessa. Paitsi ettei sulla sitten ole oikein kunnollista aamupalaa, sulla on myös kaurahiutaleita valtoimenaan rinkassa, siis esimerkiksi hiirille herkkuja!

Tazza-kaakao

Kaakaota saa niissä pienissä pusseissa, joissa se on sellaisessa tahnamuodossa. Siinä on varsinainen herkku, näitä mukaan niin illalla kaakao maistuu, tai voit levittää sitä suklaata letun päälle, tai keksien päälle. Oikein monipuolinen retkieväs. Pussit kannattaa kuitenkin pakata johonkin sellaiseen pussiin, missä eivät sotke koko rinkkaa rikkoutuessaan (vaikka ovatkin vahvoja). Näissäkin miinuspuolena hankalat, tahmeat roskat, ei poltettavaa matskua.

//Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.