Koirat haukkuu ja karavaani kulkee

Nyt seuraa vieraskynäkirjoitus! Olemme pyytäneet mukaamme muutamia kirjoittajia tehdäksemme teille lisää monipuolista sisältöä ja tässä onkin yksi ensimmäisistä ilmoittautujista. Tervetuloa, Anna ja Tassuväki!

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee

Tassuväen saavuttua perheeseemme retkipyöräily lässähti kuin tyhjenevä pyöränkumi. Ota nyt koirat pyörän viereen juoksemaan useammaksi päiväksi, ei kiitos.

Koirarodun valinnassa painoi aikoinaan rodun monipuolisuuden lisäksi koko. Tassuväen olisi oltava sellaista, joka on helppo ottaa mukaan reissuun ja tarvittaessa kaapata kainaloon, jos tilanne niin vaatii. Emmepä arvanneet, että lähes kaikki on näiden kavereiden kanssa mahdollista, jopa se pyöräily.

Lapsuudenkodissani pienikokoista koiraa kuljetettiin pyörän tankoon asennetussa korissa. Tuolloinen koirarotu tosin soveltui tähän kuljetustyyliin loistavasti, mutta näiden viikareiden kanssa en edes uskaltanut moista kokeilla.

Kerran silmiini osui kertomus pyöräilevästä miehestä, joka polki Pohjois-Amerikan mantereen halki suuren koiransa kanssa. Koira istui tyytyväisenä omassa vaunussaan. Vaunun nimi oli DoggyRide. Tuollainen myös meille, kiitos!

Koitti päivä, jolloin meilläkin komeili samanlainen vaunu. Olimme innoissamme, mutta mitä mieltä oli Tassuväki? Lyhyen haistelukierroksen jälkeen uros hyppäsi sisälle vaunuun ja narttu perässä. Ilmeet kertoivat kaiken: ”Olikos tässä nyt jotain ihmeellistä, milloin lähdetään? Kuuluuko tähän joku tarjoilu, entä viihdykettä?”

Alkuun narttukoiramme piippasi ja vikisi ajoittain ajon aikana. Josko sillä on pissa-tai kakkahätä, janottaako sitä, eikö se sittenkään viihdy? Kaikki kunnossa, mutta piippaus jatkui. Syy tälle käyttäytymiselle selvisi kerran helteisenä heinäkuun päivänä, kun poljin reidet hapoilla jyrkkää ylämäkeä ylös. Ylämäessä piippausta ja vikinää, alamäessä tuli hiljaista- what? Vihdoin tajusimme, että neiti nauttii vauhdista ja ajoviimasta kuonossa, tämä käyttäytyminen oli siis varsin hienovarainen vinkki polkijalle polkea kovempaa! No, mikäs siinä sitten…

Pyöräretkelle lähtiessämme Tassuväki parkkeeraa jo hyvissä ajoin tavaroita kasatessamme oven eteen, jotteivät vahingossakaan unohdu kyydistä. Tämä rituaali toistuu kaikessa retkeilyssä. Vaunuun pyrkiessä Tassuväelle tulee kilpailu siitä, kumpi ehtii ensin ns. ”piikkipaikalle”, josta voi esteettä seurata maisemia ja ajoviima ottaa mukavasti kuonoon. Sujuvasti onneksi vaihtavat paikkaa matkan aikana. Telttaillessa vaunu toimii myös hyvänä huvilatelttana, jossa Tassuväki on suojassa erilaisilta siivekkäiltä verenimijöiltä ja auringonpaisteelta, mutta jatkuvasti tietoisina siitä, mitä ympärillä tapahtuu.

Kanssakulkijoissa ja vastaantulijoissa vaunumme on herättänyt hauskoja kommentteja ja reaktioita. Ensin luullaan, että kyydissä on lapsia, kohdalla tajutaan, että kajuutassa onkin kaksi koiraa ja sitten kasvoille leviää iloinen hymy. Autoilijat antavat erittäin kiitettävästi tietä. Pyöräily on hauskaa!

Vaunu on ollut erittäin hyvä ja toiminut hankalassakin maastossa loistavasti. Runko on alumiinia ja laadukkaasti tehty, ei kitise eikä kolise maastossakaan ajettaessa. Pyörät ovat suuret ja vaunu rullaa ja kääntyy hyvin. Kiinnitysmekanismi on helppokäyttöinen ja tukeva. Varustelu on tehty juuri koirien näkökulmasta: suuret käyntiaukot, hyvä tuuletus, korkeus ja leveys vaunussa on riittävä jopa isolle koiralle, säilytystaskut on mietitty tarkasti ja jopa kuonolle on oma pehmustettu lepuutuspaikka! Lisävarusteiksi tilasimme taakkatelineen ja sadesuojan sekä ergonomisen patjan (jep, jep) , nämä mahdollistavat useamman päivänkin pyöräretket. Mukana kulkevat teltta, makuupussit ja muut retkeilyvarusteet. Pidemmälle matkalle otamme mukaan myös pyörän sivulaukut ja tarvittaessa myös repun/rinkan selkään.

Tänäkin kesänä karavaani kulkee!

//Anna

Kirjoittaja Anna Laakso on numeerisesti keski-ikäinen retkeilyn sekakäyttäjä, joka tankkaa energiaa lähiretkeilystä ja uskaltautuu välillä kauemmaksikin maailmaa ihmettelemään. Retkikuntaa täydentävät Kartanlukija ja Tassuväki.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.