Muistoissa Lehtisaari

Kesäkuussa 2015 Facebookissa oli ohimennen mainittu juhannuksen makkaranpaistomahdollisuudesta sekä kokosta klo 18 Lehtisaaressa, Viitaniemessä ja sinnehän me sitten suuntasimme hieman ennen kuutta. Jyväskylässä on kaupunkialueella vain muutamia kokkoja ja tuo oli lähin vaihtoehto meille. Myös ajankohta oli passeli: iltavirkut haluaa savustaa itsensä hyvissä ajoin.

Paikan päällä meille selvisi, että kyseessä on seurakunnan paikka. Vaikka olemme aikamoisia pakanoita muuten, viehättivät leirikeskuksen isolla kirjoitetut säännöt: ei tupakointia, ei alkoholia. Läheisellä uimarannalla taisi nimittäin olla ihan päinvastaiset säännöt. Niinpä hyppäsimme veneeseen ja matkasimme saareen. Paikalla oli paljon lapsiperheitä sekä reilusti seurakuntanuoria. Muutakin porukkaa tuli paikalle hyvän sään houkuttelemana, mutta meininki säilyi mukavana. Sauna oli lämmin ja kolme nuotiopaikkaa piti huolen siitä, että eväsmakkaroiden paistaminen sujui sovussa.

Kokko paloi komeasti niemen nokassa ja järvellä oli paljon soutajia ja melojia. Aurinkokin paistoi ja makkara maistui perheelle. Retkeilijänä olin muistanut pakata mukaan puukon, jota sitten sain lainailla muille perheille, kun heidän teräaseensa olivat kotosalla. Huomasin tavaroita takaisin kassiin pakatessa, että sinappi oli vanhentunut huhtikuussa, mutta mitäs me pienistä.

image56

Kaupunkijuhannuksen hyviä puolia on myös improvisoinnin mahdollisuus: makkaranpaisto ei vienyt nälkää mennessään, joten tulimme kotiin Mäkkärin kautta. Roskaruokaa juhannuksena, en edes muista, koska tällaista olisi tapahtunut aiemmin!

//Anne

2016 kesäkuussa Lehtisaaren hirsinen vanha päärakennus paloi maan tasalle. Lehtisaari oli suljettuna yleisöltä raivaustöiden ajan, mutta on avattu taas yleisölle 19.7.2016. Aukioloajat ovat ti-pe klo 15-21 ja la-su 12-21. Lehtisaari on auki 14.8. saakka. Lisätietoa seurakunnan sivuilta.

 

Tämä kirjoitus on julkaistu aiemmin Savon Sanomien blogiyhteisössä blogissani Tavisvägeniltä raikaa.

 

3 vastausta artikkeliin “Muistoissa Lehtisaari”

  1. Jostain syystä suosikkilistallani tämän postauksen avauskuva on jättisuuri, ei mahdu sivulle 😀

    1. Mää poistin sen, olipa outoa! Eihän muut kuvat ole aiheuttaneet samaa? Pitää tutkia vielä ongelmaa illemmalla!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.