Hetta-Pallas, osa 5: Salomon alkusoitto

Hannukurulla olimme parkissa kaksi yötä ja tarkoitus oli käydä vielä Outtakkalla, mutta lumisateen vuoksi jätimme väliin 10 kilometrin lenkin ja vedimme peiton korville. Ja luimme kaikki lehdet. Ja juttelimme. Ja saunoimme. Ja siivosimme tuvan katosta lattiaan. Ja laskimme ruoka-annokset, joita oli jäljellä puolet.

Luitte oikein, lumipyry iski kesken meidän kesävaelluksen. Saatoitte lukea siitä uutisista ja kukaan tervejärkinenhän ei sellaisella kelillä mene tunturiin. Silti kahden yön jälkeen jatkoimme matkaa läpi tuiskun ja tuiverruksen ja niin tekivät ihan kaikki muutkin Hetta-Pallasta tarpovat retkueet. Välillä Hannukuru-Suaskuru tämä tapahtui vielä hyvin inhimillisissä olosuhteissa, vähän ehkä piti laittaa enemmän huppua pään suojaksi. Suaskurulla oli kuitenkin tauon paikka ja siellä söimme lounaan. Se oli tarpeen, vaikka kukaan meistä ei ehkä tajunnut, mitä seuraavaksi oli tulossa.

Suaskurun jälkeen Lumikerolle kiivetessä kävi kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Jutellaan tästä taas lisää parin päivän päästä, kun muotoilen teille sanalliseen muotoon sen, kun yhtä aikaa itkettää ja naurattaa ja tajuat, ettei kukaan olisi päästänyt sinua tänne myrskyyn tarpomaan ja jos jotain sattuu, se on sitten siinä, sillä apua ei ole tulossa eikä välttämättä kukaan niistä ihmisistä, jotka äsken olivat kanssasi kodalla, ole valinnut tätä reittiä.

//Anne

 

Vaelsimme Hetasta Pallakselle kesäkuun alussa 2016 reittiä Hetta-Sioskuru-Tappuri-Hannukuru-Nammalakuru. Hetta-Pallas-vaelluksemme esitellään pieninä paloina noin kymmenessä osassa. Välissä kerron myös retken valmisteluista ja varusteista. Kaikki osat löytyvät tunnisteen Hetta-Pallas alta täältä. Jos haluat tietää jostain tietystä kohteesta tai etapista enemmän, kysy, kommentoi tai laita viestiä!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.