Hetta-Pallas, osa 4: Tappurista Hannukurulle

Tappurin tuvalta askelemme kävivät kohti seuraavaa yösijaa eli Hannukurua. Hannukurulla on myös sauna, joka lämmittää paitsi illalla kehoa, päivällä mieltä. Sää oli pilvinen, mutta aivan erinomainen kävelemiseen ja vaikka pari pientä tihkusadekuuroa välillä tippuikin niskaamme taivaalta, emme niistä kovin säikähtäneet vaan kävelimme reippaasti eteenpäin. Taival oli melko puutonta ja tasaista, yksi enemmän nousuja sisältänyt kohta oli Porttivaaran ja Rouvivaaran välissä, mutta se ei vetänyt vertoja Pyhäkeron nousulle alkupätkästä. Oikeastaan meille ehti tulla vähän tylsää ennen Pahakurua, sillä tasaista oli todella pitkä matka. Maisemat onneksi olivat kohdillaan, molemmin puolin näkyi tuntureita ja oli aivan hiirenhiljaista, sillä kaikki Sioskurulla tapaamamme vaeltajat olivat jo menneet.

Kerran meidän piti pysähtyä syömään, sillä aamupalasta oli mennyt jo aikaa ja Pahakuruun ja Hannukuruun oli vielä pitkä matka. Näppärästi saimme kuitenkin pientä purtavaa tehtyä maastossakin ja sitten askel nousi taas eri tavalla. Olimme ihan tyytyväisiä pieneen pysähdykseemme, sillä kuten olimme arvanneet, siitä olisi vielä ainakin tunnin matka Pahakuruun ja perille Hannukuruun.

 

 

Pahakurulla oli porukkaa parkissa aika paljon, autiotupa täynnä ja pari telttaa. Meitä oli varoitettu, että Hannukuru on kuin lomakeskus, kaukana oikeasta erämaahengestä ja joo, olihan se prameaa, mutta en pistä pahakseni näin hienoja palveluita, kun olen tarponut juuri kaksi päivää pitkin tunturia.

Hannukurun varaustupaan mahtuu yhteensä 24 henkeä, kahteen eri huoneeseen, joiden välissä on eteinen ja kuivaushuone kamppeille. Sioskuru oli ollut minulle jo tosi upea paikka, mutta Hannukurussa olin itkeä ihastuksesta, niin hienoa ja valoisaa siellä oli! Tuvat tällä reissulla vain paranivat matkan edetessä. Hannukurussa vanha autio- ja varaustuparakennus mäen päällä on muutettu autiotuvaksi kokonaan ja varaustuvaksi on rakennettu uusi rakennus vuonna 2006.

Hannukurusta meidän piti lähteä päiväretkenä huiputtamaan Outtakka, joka kuuluu Struven ketjun pisteisiin, mutta säiden herra päätti toisin pistäen alulle oikein kunnon kesämyrskyn lumisateineen. Vietimme siis Hannukurussa välipäivän jutellen, nukkuen päiväunia ja saunoen. Saimme olla varaustuvassa kaksin molempina öinä ja kun meillä oli koko tupa käytössämme, tuntui jopa rikollisen hienolta sitä lämmitellä ja laittaa ruokaa kaasuhellalla. Kaasuhellan käytöstä rohkaistuneina päätimme siirtyä Trangian spriikeittimestä kaasupolttimoon kesän aikana. Aiemmin kaasu on epäilyttänyt meitä, mutta saimme nyt rohkeutta, kun opimme käyttämään kaasuhellaakin.

Seuraavassa osassa kerrommekin siitä, miten kesäretkestämme pikkuhiljaa tuli talvivaellus, kiitos Salomon. Palataan Hetta-Pallakselle taas parin päivän päästä!

//Anne

Vaelsimme Hetasta Pallakselle kesäkuun alussa 2016 reittiä Hetta-Sioskuru-Tappuri-Hannukuru-Nammalakuru-Pallas. Hetta-Pallas-vaelluksemme esitellään pieninä paloina noin kymmenessä osassa, joista tämä on jo neljäs. Välissä kerron myös retken valmisteluista ja varusteista. Kaikki osat löytyvät tunnisteen Hetta-Pallas alta täältä. Jos haluat tietää jostain tietystä kohteesta tai etapista enemmän, kysy, kommentoi tai laita viestiä!

One thought on “Hetta-Pallas, osa 4: Tappurista Hannukurulle

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: