Hetta-Pallas, osa 4: Tappurista Hannukurulle

Tappurin tuvalta askelemme kävivät kohti seuraavaa yösijaa eli Hannukurua. Hannukurulla on myös sauna, joka lämmittää paitsi illalla kehoa, päivällä mieltä. Sää oli pilvinen, mutta aivan erinomainen kävelemiseen ja vaikka pari pientä tihkusadekuuroa välillä tippuikin niskaamme taivaalta, emme niistä kovin säikähtäneet vaan kävelimme reippaasti eteenpäin. Taival oli melko puutonta ja tasaista, yksi enemmän nousuja sisältänyt kohta oli Porttivaaran ja Rouvivaaran välissä, mutta se ei vetänyt vertoja Pyhäkeron nousulle alkupätkästä. Oikeastaan meille ehti tulla vähän tylsää ennen Pahakurua, sillä tasaista oli todella pitkä matka. Maisemat onneksi olivat kohdillaan, molemmin puolin näkyi tuntureita ja oli aivan hiirenhiljaista, sillä kaikki Sioskurulla tapaamamme vaeltajat olivat jo menneet.

Kerran meidän piti pysähtyä syömään, sillä aamupalasta oli mennyt jo aikaa ja Pahakuruun ja Hannukuruun oli vielä pitkä matka. Näppärästi saimme kuitenkin pientä purtavaa tehtyä maastossakin ja sitten askel nousi taas eri tavalla. Olimme ihan tyytyväisiä pieneen pysähdykseemme, sillä kuten olimme arvanneet, siitä olisi vielä ainakin tunnin matka Pahakuruun ja perille Hannukuruun.

 

 

Pahakurulla oli porukkaa parkissa aika paljon, autiotupa täynnä ja pari telttaa. Meitä oli varoitettu, että Hannukuru on kuin lomakeskus, kaukana oikeasta erämaahengestä ja joo, olihan se prameaa, mutta en pistä pahakseni näin hienoja palveluita, kun olen tarponut juuri kaksi päivää pitkin tunturia.

Hannukurun varaustupaan mahtuu yhteensä 24 henkeä, kahteen eri huoneeseen, joiden välissä on eteinen ja kuivaushuone kamppeille. Sioskuru oli ollut minulle jo tosi upea paikka, mutta Hannukurussa olin itkeä ihastuksesta, niin hienoa ja valoisaa siellä oli! Tuvat tällä reissulla vain paranivat matkan edetessä. Hannukurussa vanha autio- ja varaustuparakennus mäen päällä on muutettu autiotuvaksi kokonaan ja varaustuvaksi on rakennettu uusi rakennus vuonna 2006.

Hannukurusta meidän piti lähteä päiväretkenä huiputtamaan Outtakka, joka kuuluu Struven ketjun pisteisiin, mutta säiden herra päätti toisin pistäen alulle oikein kunnon kesämyrskyn lumisateineen. Vietimme siis Hannukurussa välipäivän jutellen, nukkuen päiväunia ja saunoen. Saimme olla varaustuvassa kaksin molempina öinä ja kun meillä oli koko tupa käytössämme, tuntui jopa rikollisen hienolta sitä lämmitellä ja laittaa ruokaa kaasuhellalla. Kaasuhellan käytöstä rohkaistuneina päätimme siirtyä Trangian spriikeittimestä kaasupolttimoon kesän aikana. Aiemmin kaasu on epäilyttänyt meitä, mutta saimme nyt rohkeutta, kun opimme käyttämään kaasuhellaakin.

Seuraavassa osassa kerrommekin siitä, miten kesäretkestämme pikkuhiljaa tuli talvivaellus, kiitos Salomon. Palataan Hetta-Pallakselle taas parin päivän päästä!

//Anne

Vaelsimme Hetasta Pallakselle kesäkuun alussa 2016 reittiä Hetta-Sioskuru-Tappuri-Hannukuru-Nammalakuru-Pallas. Hetta-Pallas-vaelluksemme esitellään pieninä paloina noin kymmenessä osassa, joista tämä on jo neljäs. Välissä kerron myös retken valmisteluista ja varusteista. Kaikki osat löytyvät tunnisteen Hetta-Pallas alta täältä. Jos haluat tietää jostain tietystä kohteesta tai etapista enemmän, kysy, kommentoi tai laita viestiä!

Yksi vastaus artikkeliin “Hetta-Pallas, osa 4: Tappurista Hannukurulle”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.