Hetta-Pallas, osa 3: Tappurin tupa

Sioskurussa aamupalaa nautittuamme luimme vielä karttaa ja teimme päätöksen käväistä Tappurin tuvalla ja Kaarremaraston poroerotuspaikalla. Pieni lenkki siitä tuli, mutta se oli joka askelen ja lätäkön arvoinen lenkki. Siinä kohtaa reittiämme tiesin, mitä tarkoittaa se, että keväällä voi olla vaellusreitillä märkää, kun nilkkoja myöten uitin vaelluskenkiäni mudassa. Vähän kiertämällä vältin loput nesteet ja eihän se haitaksi ole, vaelluskenkien kastelu välillä.

Varsinainen reitti siis ei käy Tappurin tuvalla, mutta lisäämällä päivämatkaan kilometrin se on liitettävissä matkasuunnitelmaan. Suosittelen, sillä näimme paitsi maailman hienoimman autiotuvan, myös hiiripöllön ja taas yhden satumetsän.

Tappurin tuvalle on käynyt sama kohtalo kuin monelle muullekin tuvalle tai paikalle matkamme varrella: sen ovat saksalaiset polttaneet sodassa. Alkuperäinen paikka tuvalle oli vaellusreitin itäpuolella, mutta tämä uusi on rakennettu länsipuolelle 1957 ja antaa tarvittaessa yösijan kahdeksalle. Varusteluun kuuluu kamina ja kaasuliesi sekä ulkokuistilla oleva keinutuoli. Plussaa tuvalle aivan mahtavasta ikkunanäköalasta.

Tappurista matka jatkuu Pahakurun autiotuvan pihan läpi Hannukuruun, jonne olimme varanneet kaksi majoitusyötä varaustuvalta, tarkoituksena käydä huiputtamassa Outtakka. Perjantaina lisää tarinoita Lapista!

//Anne

Vaelsimme Hetasta Pallakselle kesäkuun alussa 2016 reittiä Hetta-Sioskuru-Tappuri-Hannukuru-Nammalakuru. Hetta-Pallas-vaelluksemme esitellään pieninä paloina noin kymmenessä osassa, joista tämä on kolmas. Välissä kerron myös retken valmisteluista ja varusteista. Kaikki osat löytyvät tunnisteen Hetta-Pallas alta täältä. Jos haluat tietää jostain tietystä kohteesta tai etapista enemmän, kysy, kommentoi tai laita viestiä!

Yksi vastaus artikkeliin “Hetta-Pallas, osa 3: Tappurin tupa”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.