Mäyrävuori ilta-auringossa

Jääskelän luontopolun huudeilla sijaitsee toinenkin kohde, jossa on komeat maisemat, nimittäin Mäyrävuori.

Mäyrävuorelta oli huhtikuulla mukava seurata auringonlaskua, toukokuussa se jäi jo hieman metsän varjoon. Kiviä ja kalliota riittää, joten minä vanhana kivienhalailijana olen innoissani.

Lyhyt, mutta kivikkoinen on matka tieltä vuoren laelle

Meillä oli mukana kaksivuotias retkeilijä, jolla pääsääntöisesti oli kivaa, mutta ongelmia seurasi välillä siitä, kun hän halusi syliin, kun olisi voinut paremmin kävellä ja kun taistelimme itsekin pysyäksemme pystyssä, hän halusi itse kävellä. Kaikenlainen viihdyttäminen osin epäonnistui, koska kaksivuotiaista ei ihan varmaksi osaa tulkita etukäteen, mikä vitsi naurattaa. Lopputulema on kuitenkin positiivisen puolella: luonto antaa hyviä kokemuksia sekä isoille että pienille.

Kiva yksityiskohta on vänkyräpuu, jonka mutkassa istuessaan pienin retkeilijämme viihtyi niin hienosti, että pois nostettaessa nosti kovan metelin.

Metsä raikui hetken aikaa, mutta selvisimme järkytyksestä jatkamalla matkaa, keräämällä käpyjä ja eväitä syömällä. Niinkin mukavia juttuja voi metsässä olla! Ekassa kuvassa on kylläkin pikkuretkeilijän äiti.

Koska Mäyrävuori on pelkkää kivikkoa ja jyrkännettä, oli minulla ehkä tärkein osuus: pidellä pikkuretkeilijää aloillaan sen aikaa, kun muut valokuvasivat auringonlaskua. Ja onnistuihan se, lahjomalla tietenkin eli vettä, banaania ja lupa heitellä käpyjä alas rinnettä.

Melkein paha mieli tuli itsellekin, kun piti pois lähteä, mutta tuolla voisi joskus yöpyä riippumatossa! Ystävämme kävi Mäyrävuorella telttailemassa ja voi olla, että hän kertoo siitä tarkemmin teillekin lähiaikoina, sillä hän on lupautunut meille ensimmäiseksi vieraskynäilijäksi!

//Anne

9 vastausta artikkeliin “Mäyrävuori ilta-auringossa”

 1. Moikka! Onko kyseinen paikka helppo löytää, jostain luin että sinne on aika huonosti opasteita?

  1. Opasteita ei ole, mutta pieni polku menee kyllä ihan tienvarresta huipulle. Mäyrävuorella ei ole kovin tallattua polkua eikä se ole mikään virallinen reitti tai mainittu nähtävyys, mutta ihana se on! Osaatko katsoa vaikkapa maastokartoista tuon paikan? Maastokartat-sovelluksessa paikka ja polku näkyi erittäin selkeästi. Lähtöpaikka on juuri ennen Jääskelän luontopolun parkkipaikkaa, siinä on sellainen melkein kuin pieni parkkipaikka tien vasemmalla puolella. Siitä ylämäkeen vaan.

  2. Ja siis monimutkainen vastaukseni tarkoitti: kartan kanssa erittäin helppo löytää, ilman kartan vilkaisua vaikeampi!

  3. Pitää käydä kokeilemassa viikonloppuna miten käy 🙂 karttaa oon huono käyttämään mutta ehkäpä nyt olis hyvä hetki opetella! 🙂

  4. Tai jos vaikka sitä kännykän karttasovellusta? Tähän kommenttiin ei voi laittaa kuvaa, mutta siinä tosiaan ihan selkeästi lukee että Mäyrävuori. Varo liukkaita kiviä, kyseessä ei ole mikään virallinen retkeilyreitti!

   Täältä ainakin löytyy tietokoneella helposti luettava kartta, siihen hakuun Mäyrävuori, valitse Jyväskylän Mäyrävuori ja siinä meillä on ohje: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

 2. Olipas se reissu 😁 poikkesin hieman liian aikasin väärälle polulle ja siinä meniki sit tovi kun löysin sen oikean mutta löysin kuitenkin ja hienot maisemat oli ylhäällä. Luulen että näin loska-aikana maisema ei anna kaikkeaan joten kesällä sitten uudestaan. Kiitos neuvoista, Maastokartatkin tuli korkattua! 😁

  1. Maastokarttojen korkkaaminen on mahtijuttu! Ja nyt kun tiedät, missä paikka on, sinne voi mennä toistekin!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.