Mäyrävuori ilta-auringossa

Jääskelän luontopolun huudeilla sijaitsee toinenkin kohde, jossa on komeat maisemat, nimittäin Mäyrävuori.

Mäyrävuorelta oli huhtikuulla mukava seurata auringonlaskua, toukokuussa se jäi jo hieman metsän varjoon. Kiviä ja kalliota riittää, joten minä vanhana kivienhalailijana olen innoissani.

Lyhyt, mutta kivikkoinen on matka tieltä vuoren laelle

Meillä oli mukana kaksivuotias retkeilijä, jolla pääsääntöisesti oli kivaa, mutta ongelmia seurasi välillä siitä, kun hän halusi syliin, kun olisi voinut paremmin kävellä ja kun taistelimme itsekin pysyäksemme pystyssä, hän halusi itse kävellä. Kaikenlainen viihdyttäminen osin epäonnistui, koska kaksivuotiaista ei ihan varmaksi osaa tulkita etukäteen, mikä vitsi naurattaa. Lopputulema on kuitenkin positiivisen puolella: luonto antaa hyviä kokemuksia sekä isoille että pienille.

Kiva yksityiskohta on vänkyräpuu, jonka mutkassa istuessaan pienin retkeilijämme viihtyi niin hienosti, että pois nostettaessa nosti kovan metelin.

Metsä raikui hetken aikaa, mutta selvisimme järkytyksestä jatkamalla matkaa, keräämällä käpyjä ja eväitä syömällä. Niinkin mukavia juttuja voi metsässä olla! Ekassa kuvassa on kylläkin pikkuretkeilijän äiti.

Koska Mäyrävuori on pelkkää kivikkoa ja jyrkännettä, oli minulla ehkä tärkein osuus: pidellä pikkuretkeilijää aloillaan sen aikaa, kun muut valokuvasivat auringonlaskua. Ja onnistuihan se, lahjomalla tietenkin eli vettä, banaania ja lupa heitellä käpyjä alas rinnettä.

Melkein paha mieli tuli itsellekin, kun piti pois lähteä, mutta tuolla voisi joskus yöpyä riippumatossa! Ystävämme kävi Mäyrävuorella telttailemassa ja voi olla, että hän kertoo siitä tarkemmin teillekin lähiaikoina, sillä hän on lupautunut meille ensimmäiseksi vieraskynäilijäksi!

//Anne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s