Jääskelän vehreydessä

Kevät antoi todella lämpimiä päiviä ja yhden illan vietimme Jääskelän luontopolulla kävelemässä ja makkaranpaistossa. Kevään vihreys oli uskomatonta, maisema oli muuttunut kevättalvesta ihan toisenlaiseksi ja seurakin oli mitä parhainta! Tällä kertaa kiertosuunta oli oikea, eli juuri ennen retken loppumista päädyimme makkaranpaistoon nuotiopaikalle. Teetä oli termospullossa.

Söimme maailman parasta makkaraa eli chili-sulatejuusto-Wilhelmiä. Tämä ei ole maksettu mainos vaan totuuden hippusen sisältävä sanonta, joka jäi keväiseltä Repoveden retkeltä elämään, retkitoverimme Karrin ystävä sen oli lohkaissut jossain muussa yhteydessä, mutta kokeilkaapas! Ei tarvitse ollenkaan sinappia, kun makkara on ruutattu täyteen kiehuvan kuumaa sulatejuustoa ja vähän takapotkua antavaa chiliä. Määräänsä enempää ei Wilhelmiä ja muita lihaksikkaita makkaroita voi kesän aikana syödä, mutta näin kesän alkajaisiksi voi vähän nuotiolla käristellä. Kolmas kerta kesässä toden sanoo, ja sitten siirryn takaisin jauhomakkaroihin tai kasviksiin.

Mukana meillä oli ystävämme Ulla. Jääskelän luontopolulta hän jatkoi vielä Mäyrävuorelle, kun me lähdimme makkaranpaistosta kotiin. Olen kinunnut häntä jo jokusen kuukauden tulemaan meille vieraskynäksi, saas nähdä josko jo kohta hän heltyisi!

//Anne

P.S. Niin ne maisemat. Tuollahan ei talvella mitään näköalapaikkaa löytynyt Sammalistonkalliolta, mutta ei se kaukana sitten ollutkaan, melkein polun varressa ja taas ihailtiin keskisuomalaista järvimaisemaa. Kuvaosuus seuraa nyt tässä:

 

 

Tämä kirjoitus kuuluu #polkuhaaste-sarjaamme. Rohkaisemme aloittelevia ja kokeneempiakin arkiretkeilijöitä ottamaan ilon irti verorahoistaan ja kiertämään oman kaupungin ylläpitämät luontopolut. Jyväskylässä polkuja on 10 ja ohjeet niiden löytämiseksi löytyvät kaupungin sivuilta täältä. Jaa kuva luontopolulta tunnisteella #polkuhaaste Twitterissä tai Instagramissa! Kaikki meidän #polkuhaaste-jutut löytyvät tästä.

2 vastausta artikkeliin “Jääskelän vehreydessä”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.