Sand Harbor State Park

Tämä on varmaan vähän liian juhlallinen postaus, tämä on ollut monta kuukautta luonnoksissa. Kyse ei ole edes täydellisyyden hiomisesta, ei todellakaan. Jenkkilän reissu vaan tuo kyyneleet silmiin aina, hyvässä mielessä. En ole saanut tehtyä edes kuvakirjaa reissusta, niin paljon se minussa tunteita herättää. Noloa jatkuvasti parkua, mutta kyllä se oli niin ihana paikka, vaikka sain siitä nähdä vain pintaraapaisun. Jos Loton päävoitto joskus tärähtäisi kohdalle, suuntaisin heti tänne pidemmälle reissulle.

Olimme Jenkeissä kaksi viikkoa kesäkuussa 2015 ja suurimman osan ajasta asuimme Sacramentossa ystäväperheen luona. Superluontoelämyksemme alkoi, kun suuntasimme Tahoe-järvelle. Sen jälkeen ohjelmassa oli Glacier Point -näköalat Yosemitessa ja sitten ajoimme katsomaan jättiläispunapuita. Kerron teille ensin matkastamme Tahoe-järvelle.

Jo lähestyttäessä Tahoe-järveä ajattelin, että kaikki on niin paljon suurempaa. Keskisuomalaiset mäet eivät oikein korkeuskilpailuissa pärjää, kun vastassa on lumihuippuisia vuoria ja syviä laaksoja. Pujottelimme pieniä teitä vuorien keskellä, tai no ei nyt niin kovin pieniä, tiet olivat erittäin hyvässä kunnossa ja sellaisia suomalaisen valtatien levyisiä. Mutkia on kuitenkin paljon ja ne ovat tiukkoja käännöksiä. Autossa istuminen keskellä niitä maisemia oli jo jonkin sortin unelmien täyttymys, ja kun pysähdyimme ensimmäiseen kohteeseemme hiekkarannalle (Sand Harbor State Park), juoksentelin ympäriinsä aivan sekopäisenä. Olihan siellä myös suosikkiani kivikkoa, suuria veden hiomia kivikasoja ja niiden juurella hiekkarantaa. Tahoe-järvi loisti turkoosina, vaikka sää oli viileä ja tuulinen. Sacramenton helteen jälkeen ei haitannut pieni tihkusadekaan.

Jenkeissä kansallispuistot ovat maksullisia kohteita ja esimerkiksi tässä kohteessamme, Sand Harbor State Park, parkkipaikalle ajettaessa on saatavilla kirjekuoria, joihin kirjoitetaan rekisterinumero ja yhteystiedot lomakkeelle ja laitetaan kuoreen maksu käynnistä, täällä se taisi olla 8 dollaria. Isommissa kohteissa maksua vastaanottamassa on aina puistonvartija pienessä kopissaan, mutta esimerkiksi täällä ei ollut. Maksua ei saa jättää väliin, sillä sakko on todella paljon suurempi, jos ja kun vartija tulee paikalle. Ollessamme hiekkarannalla näimme, kun vartija kävi tarkistamassa autojen rekisterinumerot.

Seuraavassa osassa kerromme Yosemiten maisemista!

//Anne

 

3 thoughts on “Sand Harbor State Park

Add yours

 1. John Muir Trail alusta loppuun olisi huikea kokemus. Tai voisihan sitä vaikka koko PCT:n. Upeita kuvia, vaikka kyllähän nuo täytyy itse omin silmin nähdä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Joo, nuo kuuluisat reitit ovat vielä asia erikseen! Itse olen katsonut niistä kertovia elokuvia useammankin, onko sinulla mitään suosituksia kirjoista? Hurjia matkojahan ne on ja upeissa maisemissa.

   Ajattelin vielä muutama vuosi sitten, etten lähtisi Jenkkeihin, koska lentolipun hinnalla tekee pari Euroopan reissua. Sitten tuli muutos suunnitelmiin ja hyvä niin! Kaksi viikkoa oli hyvä pintaraapaisu. 😉

   Tykkää

   1. Kirjat on vielä lukematta, mutta youtuben videoblogeja on tullut katsottua lukemattomia, Will Woodin PCT- ja etenkin Yosemite-videot ovat huikeaa katsottavaa. Appalachian Trail -kirja AWOL on the Appalachian Trail on ainakin mielestäni ihan mielenkiintoinen matkadokumentti ja se onkin ainoa joka on tullut luettua. Joka vuosi kun hiking season noilla pitkillä reiteillä alkaa, puraisee reissukärpänen pahemman kerran.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: