Riippumattojen yö

Lupasin aiemmin teille kertoa, miten nukutti riippumatossa kevätyönä. No, siinä oli kaksi koulukuntaa, minun ja Heikin.

Heikki heräsi aamukahdelta kylmyyteen, asteita mittarissa noin 3, kuitenkin plussalla. Minäkin heräsin noihin samoihin aikoihin ja vedin taukotakkia lisäpeitoksi, valvoin ehkä tunnin, sitten kuorsasin puoli yhteentoista! En kotonakaan koskaan nuku niin myöhään, hieman suutahdinkin Heikille, kun ei minua aiemmin herättänyt.

Aamulla tosin muistan kuunnelleeni lintujen huutoa, mutta aika lyhyesti. Heikki taas kertoi niiden kiljahdelleen koko yön ja pitäneen aivan käsittämätöntä meteliä.

Heikki valokuvaili öistä ja aamuista rantamaisemaa. Itselleni tulikin mieleen, että voisi joskus, kun on vielä liian kylmät yöt mutta tarpeeksi valoisaa, mennä yöksi valokuvaamaan ja retkeilemään ja sitten tyytyväisenä nukkua riippumatossa päivällä, kun on lämpimämpää.

Vuorokausirytmin kääntäminen vain on aina huono ajatus unettomuudesta kärsivälle, mutta voisihan sitä kokeilla.

Makuualusta on riippumatossa pidettävä tarkasti itsensä alla, heti sen vierestä nimittäin hohkaa kylmyys. Jos jalat ovat patjaa pidemmällä, niitä palelee vaikka olisi mikä makuupussi ympärillä.

Jos haluaa viettää enemmän aikaa riippumatossa yöpyen, kannattaa panostaa under quilttiin eli riippumaton alle ja ympärille kiinnitettävään makuupussin näköiseen juttuun. Googlella löysin erilaisia virityksiä, joissa oli vanhasta makuupussista ommeltu under quilt, sekin ehkä toimii. Kun eriste on riippumaton ulkopuolella, se ei painu kehon painosta lyttyyn ja pitää paremmin lämmön riippumatossa.

 

Selän kannalta riippumatto on varmaan jokaisen oman harkinnan mukainen homma, mutta jos siihen menee vähän poikittain, on asento suorempi, kun taas suorassa päästä päähän maatessa asento menee enemmän kippuraan.

Puiden etäisyys on hyvä olla se noin kolme metriä, kaikki mitä koitimme vähän vajaan tai vähän reilun mitan kanssa, ei onnistunut, mutta kun kolmen Heikin askelen verran mittasimme, oli etäisyys täsmälleen oikea.

Minulla ei ole ongelmia selän kanssa, Heikillä taas selkä vähän jumittaa huonolla alustalla nukkuessa, mutta tällä kertaa kylmyys taisi olla isompi ongelma.

Minä tosiaan nukuin melko hyvin, mutta olenkin meistä kahdesta ehkä vähemmän herkkä kylmälle ja minulla saattoi olla paremmin vaatettakin mukana.

Voitte arvata, että kun minä joskus aamupäivällä heräsin, olin nälkäinen kuin talviunilta herännyt karhu eikä asiaa helpottanut yhtään se, että aamupalan valmistelut alkoivat vasta, kun työnsin tassut ulos teltasta. Saimme kuitenkin puuroa keitetyksi ja kahvitkin onnistuivat Trangialla, Repovedellä kun on nuotionpito kielletty metsäpalovaroituksen aikaan.

Onneksi meillä oli lyhyt päiväretki, Helvetinkolulle ja takaisin, yhteensä 11 kilometriä, joten ei ollut kovin vaikea päivä edessä, molemmat heti aamusta nälkäisenä ja Heikki väsyneenä valvotusta yöstä.

Nämä hetket ovat retkellä niitä, kun toisen hyvää tarkoittavasta elkeestä voi tulla ilmiriita.

Selvisimme kuitenkin tällä kertaa pienellä ärhistelyllä ja onneksemme olemme lyhytvihaista sakkia, joten aamupalan viimeisten rippeitten saavuttaessa mahanpohjan ovat useimmat pienet kiukuttelut jo unohtuneet.

”Aamupalan” eli melkein lounaan jälkeen lähdimmekin varsinaiselle retkelle, eli kävelimme Helvetinkolulle ja takaisin. Helvetinkolulla söimme ensimmäistä kertaa meikäläisen kuivattamaa retkievästä, siitä ja kävelyretken maisemista kerromme lisää ihan muutaman viikon sisällä!

Retkeilykevät on hyvässä vauhdissa, sillä tätä kirjoittaessa olemme juuri kotiutuneet Repoveden kansallispuiston Kaakkurinkierrokselta, josta myös kerromme heti, kun ehdimme viettää sadepäivän tai kaksi sisätiloissa.

//Anne

P.S. #polkuhaaste #rinkkaputki on muuten meneillään! Olettekos käyneet poluilla seikkailemassa?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.