Riippumaton retkeilijä

Niin klisee kuin onkin, oli pakko tuo otsikko tähän laittaa, kun vihdoin päästiin tänne asti. Koin tänään taas häpeällisen materialistista onnea. Olisin voinut jäädä siihen paikkaan olemaan.

Mutkaton ei ollut matka testimakaamaan riippumattoa, sillä ensin pähkäiltiin hinta-laatusuhteita ja itse asiassa värejäkin, eli melko pinnallista menoa. Päädyttiin tällä kertaa tummanvihreään, joten maastoudumme kerrankin. Esimerkiksi vaatteissa minulla on ollut punaista, oranssia ja keltaista, mutta näköjään pediksi kelpaa vähemmän räikeä.

Kun tilaus saapui postikonttoriin, marssimme peräkanaa lähimetsään pakettia purkamatta. Olihan se luvannut olla kaikki mitä tarvitsemme! Tai näin olimme asian hahmottaneet ja voi sitä surkeaa ilmettä kummankin naamalla, kun paketista puuttui puun ympäri kiedottavat köydet. Huokaus ja marssimme peräkanaa kotiin hartiat lysyssä. Klik, klik ja klik ja treehuggersit tilaukseen. Viikonlopun yli onneksi oltiin reissussa, joten saimme muuta mietettä. Nyt on kuitenkin testattu lyhyesti toimivuutta. Toimii. 5/5.

1. Osta koko paketti. Jos aiot yöpyä riippumatossa, tarvitset riippumaton,köydet, joita puukin rakastaa sekä hyttys- ja sadesuojat sekä jonkinlaisen lämpöeristyksen. Jos ostat asioita monesta paikasta, varmista että lopulta sinulla on nämä kaikki.

Meillä ratkaisu ei ollut helpoin, tosiaan luulimme saavamme enemmän kuin saimme ja olisi pitänyt pohtia värin sijaan tuoteselostetta syvällisemmin. Hyttyssuoja on kiinni riippumatossa, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Sadesuojaa ei ole vielä, mutta otamme vanhasta teltastamme päällimmäisen kerroksen suojaamaan sateelta, se on kevyt ja siinä on ripustuslenkkejä. Sitten tarvitaankin vielä toiselle riippumatolle katto, mutta vielä on kevättä jäljellä ratkaista tämä pulma ennen retkeilykauden alkua.

2. Kiinnitä turvallisesti ja puuystävällisesti.

Treehuggers taitaa olla yleispätevä nimike noille leveämmille nauhoille, leveä kuormaliina passaa myös, jos siinä on kiinnityslenkit riippumaton hakaselle. Et halua mätkähtää yöllä maahan, joten varmista kiinnitys huolellisesti.

3. Ota huomioon nukkujan pituus ja paino.

Nämä arvot löytyvät joka paketista. Muistaakseni nukkujan pituuteen tulee lisätä ainakin 30 cm ja painorajoista en tarkemmin tiedäkään, muuta kuin että mieluummin sitten tuhdimpi riippumatto tuhdimmalle eläjälle. Itse olen lyhyt ja painokin, vaikka omasta mielestä on ihan liikaa, jää reilusti alle oman riippumattoni suosituksen. Tällaiselle lyhyelle mikä tahansa halppismattokin käy. Toista on yli 180-senttisellä Heikillä, mutta hyvin mahtui tähän versioon!

4. Nuku vähän poikittain. Näin selkä on suoremmassa.

5. Eristä alhaaltapäin. Makuupussi menee allasi ihan littanaksi. Eristä siis solumuovialustalla ja/tai hanki under quilt.

6. Nauti. Pieni tuulen mukana keinuminen alkaa väsyttää ja itse ainakin olin kuin kapaloituna, kun hieman puristaa joka puolelta, olo on turvallinen.

 

Minä olisin halunnut jäädä mattoon kokonaan nukkumaan päiväunia ja Heikki sanoi myös, että voin soittaa töihin hänen puolestaan, ettei hän millään ehdi töihin huomenna. Olemme valloitetut. Lisää kokemuksia yöpymisen jälkeen, ehkä siis jo lähiviikkoina!

//Anne

Yksi vastaus artikkeliin “Riippumaton retkeilijä”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.