Somelakko – still going strong sekä päivitettyjä retkisuunnitelmia

Vielä vaan somelakkoa pukkaa ja tämähän on mennyt kivasti. Välillä en ole huomannut eroa entiseen ja välillä olen. Kaksi kertaa on tehnyt mieli postata jotain johonkin someen, ensin aamulenkkikuvia Instaan, koska oli aivan upea aamu, ja toisen kerran, kun varasimme matkat ja majoituksen Prahaan, mutta kirjoitin ne nyt tähän, joten… Olemme siis menossa Prahaan kesälomalla, jee! Vieroitusoireita en ole tuntenut, ehkä en ole vielä tajunnut, kuinka pitkä matka on juhannukseen? Olen ilahtunut siitä, sattumaa tai ei, että olen tavannut paljon ystäviä ja sopinut paljon menoja. Osa liittyy retkeilyyn, joten lienee aika tarkistaa tämän vuoden retkisuunnitelma!

Päivitetty retkisuunnitelma 2016

1. Leivonmäen kansallispuisto x 2 (helmi– ja maaliskuu), talviyöpyminen kokeiltu ja sehän meni ihan hienosti!

2. Pitkän äitienpäiväviikonlopun retki: 2-3 yötä ehkä Helvetinjärven kansallispuistossa. Tähän kohtaan saimme töistä yhden vapaapäivän perjantaille, joka teki viikonlopusta superpitkän ja siten erittäin sopivan kevätretkeilyyn. Testissä tuolloin meillä on ehkä riippumattoyöpyminen. Teltoista, makuupusseista ja riippumatoista kirjoittelemme muutenkin ihan piakkoin, kun sää sallii esittelykuvien kuvaamisen.

3. Repoveden kansallispuisto ja Kaakkurin kierros toukokuussa. Mukana pari kaveria ja tavoitteena voittaa korkeanpaikankammo Lapinsalmen riippusillalla. Huh, pelottaa jo ajatuskin! Jos en pääse yli pelostani, joudun kiertämään Ketunlossin kautta.

4. Hetta-Pallas-vaellus kesäkuun alussa (jos sää on aivan kamala, siirtynee juhannuksen jälkeiseen viikkoon). Eka pitkä vaellus, neljä yötä eli kuusi päivää, reitti selkeä ja yöpymiset suunniteltu, eväät kuivuu jo ja varusteissa etsitään parasta. Tälle reissulle saatan saada lainaan uuden rinkan (joka EI ole putkirinkka, mutta jospa se menisi tämän kerran, haha) ja Heikki uuden kameran!

5. Kaupunkiretki Prahaan kesäkuussa. Viisi päivää ilman tarkkoja suunnitelmia, ihanaa joutilaisuutta ja upeita vanhoja rakennuksia. Päiväretkikohteeksi valikoitui Kutná Hora ja sen upea luukirkko. Voi olla, että tuonne ujutan vielä jonkun luontokohteenkin mukaan…

6. Lammaspaimenviikko Kolilla juhannusviikolla. Tämä nyt on vieläkin aivan uskomaton homma! Miten se arpa juuri meihin osuikaan? Saimme juuri vähän aikaa sitten idean hakea YLE Folk -rahoitusta tehdäksemme minisarjan lammaspaimenviikon valmisteluista ja lampaanvillaterapiasta, siitä kerromme lisää myöhemmin, jos saamme hakuvideon aikaiseksi!

7. Syksyllä lähellä kotia sijaitseva Pyhä-Häkin kansallispuisto, ja kauempaa Nuuksio ja/tai Evo eli askelet kohti etelää vaihteeksi. Tosin, jos Hetta-Pallas vie sydämemme, voi olla että suunta on kuitenkin pohjoinen. Haimme myös kansallispuistokummeiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon (eli sinne missä on tuo Hetta-Pallas-reittikin), hae sinäkin, jos haluat mukaan vapaaehtoistyöhön! Posiokin on ajatuksissa.

8. #polkuhaaste #rinkkaputki on menossa koko vuoden. Haapasaaren luontopolku olikin jo esittelyssä viime kesän kuvilla. Lisää viime kesän polkukuvia on tulossa ja kun lumet sulavat, tulee tuoreitakin kuvia arjen seikkailuista. Olemme siirtyneet arjessa tekemään päivätöitä, joten valoisat kevätillat houkuttavat laittamaan lenkkarit jalkaan ja lähtemään polulle.

Koska kuvia reissuilta on ymmärrettävästi heikonlaisesti, kun suurin osa retkistä on vielä edessäpäin, tässä vähän parhaita alkuvuodelta Instagramista! Käykäähän pistämässä seurantaan, keväällä on tulossa aika makeita maisemia näillä suunnitelmilla.

//-Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.