Stalkkaamassa luolapiruja hotellin takapihalla

Muutama talvikuva vielä, sitten riittää! Noin muutaman metrin päässä Laajavuoren hotelli-kylpylän ikkunoista alamäkeen sijaitsee pelottava Laajavuoren pirunluola, ja sitähän me olimme tutkailemassa, emmekä hotellivieraita vakoilemassa, kun tässä yhtenä päivänä siellä umpihangessa tarvottiin. Ei tosin nähty sisään ikkunoista, koska luola sijaitsee sen verran alaviistoon hotellirakennukselta, mutta varmuuden vuoksi kierrettiin takaisinkin ihan vaan sinne alamäkeen, ettei tule väärinkäsityksiä lomailijoille.

Kevät oli jo alkanut, maaliskuun lopulla kävimme hiippailemassa hotellin takapihalla. Vesi lorisi luolassa ja sen ympäristössä ja puro tulee varmaan tulvimaan keväämmällä, sen verran kuitenkin sateli lunta talven aikaan, vaikka se olikin lyhyt talvi. Äänen perusteella voi suunnistaa vesiputoukselle, jonka tienoilla myös luola sijaitsee. Luola on suuri ja sen pohja oli veden peitossa, joten emme menneet sisälle vaan kurkimme ovelta. Itsehän pelkään paitsi pimeää, myös ahtaita paikkoja ja kylmää vettä. Valo paistoi pirulle luolan toiselta puolelta, yläreunasta.

Suunnistusohjeita haimme taas Retkipaikasta. Tämän kertomuksen mukaan luola on tosiaan valtavan suuri ja korkea. Ehkä menen ensi kerralla kuitenkin luolan sisälle asti, enkä ole aina tällainen jänispöksy?

-Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.