Haaveissa jo pohjoinen

Hei vaan täältä somelakosta!  Olen voinut hyvin, siivonnut ja lukenut pari kirjaa, oppinut uutta töissä ja nukkunut päiväunia. Kyllä, päiväunia! Jostain syystä somelakko vähän väsyttää näin alkuun, en tiedä miksi. Olisinko ollut kännykän sinisestä loisteesta ylikierroksilla? Jostain syystä en heti alkuun ole tosiaan reipastellut, tekemisen määrä on jopa vähentynyt.  Pari retkeä on mahtunut ohjelmaan, mutta ei tavallista enempää.

Sen sijaan kesän retkien suunnittelun olen saanut alkuun. Karttaa olen aukonut jo useampana päivänä, Hetta-Pallas-vaelluksen yöpymiset on ehkä päätetty ja reitin varrella olevat kohteet arvioitu alustavasti. Minulla on liian suuri kunnioitus karttaa kohtaan, enkä ainakaan etukäteen tohdi reittiä siihen piirtää. Ehkä jälkikäteen sitten. Olen lukenut reitistä useista lähteistä ja tarkin niistä lienee Joel Aholan retkeilyopas Pallas-Hetta, se jonka mukana karttakin tuli. Sen mukaan olen suunnitellut seuraavanlaisen alustavan aikataulun vaellukselle ja alan valmistautumaan retkeen sen mukaisesti kuivaamalla ruokaa ja keräämällä muita varusteita:

  1. päivä: Hetta-Sioskuru 13,2 km ja yöpyminen Sioskurun varaustuvalla.
  2. päivä: Sioskuru-Tappuri-Pahakuru 11,2 km ja yöpyminen Pahakurun autiotuvalla
  3. päivä: Pahakurusta hieman takaisinpäin ilman painavia kantamuksia, Outtakkan laelle ihailemaan maisemia ja Outtakasta kävely joko takaisin Pahakurulle tai Hannukurulle yöpymään, päivämatka noin 10-13 km.
  4. päivä: Hannukuru-Suaskuru-Montellin maja-Nammalakuru 13,5 km, yöpyminen Nammalakurun autiotuvalla.
  5. Nammalakuru-Rihmakuru-Taivaskero-Pallas 12,5 km.

Koska meillä ei ole kiire mihinkään, halusimme lyhyet päivämatkat ja autiotupia kun ei voikaan varailla etukäteen, on aikataulussa vielä paljon säätämisen varaa omien mielihalujen mukaan. Nopeamminkin pääsee polulta sivistyksen pariin, jos reissussa ei asiat sujukaan, sillä päivämatkana 20 kilometriä ei ole mahdoton, joskin melko epämukava ja kiireinen. Retken lähestyessä tunnen poltetta lisätä listalle kaikki kartan numeroidut luonnonmullistukset ja kulttuurikohteet, mutta toistaiseksi olen pidättäytynyt tarkasta suunnitelmasta ja kilometrien kahmimisesta. Sen verran hyvässä muistissa on syksyn Metsoreitti ja Salamajärven Vaatimen kierros, jotka molemmat kohtelivat jalkojani kaltoin.

Suunnittelu ekan pitkän retken suhteen jatkuu ja olen jo varovasti katsellut Kolin karttaa juhannusviikkoa varten. Silloinhan majapaikkana toimii Seppälän tila, koska lammaspaimenen tulee olla aamuin illoin tarkistamassa vesitilanne ja lampaiden määrä.

//-Anne

Yksi vastaus artikkeliin “Haaveissa jo pohjoinen”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.