Kesällä kerran Haapasaaressa

Vaajakosken Haapaniemen länsipuolella sijaitsee Haapasaari, jonka rannat ympäri kiertää yksi Jyväskylän kaupungin luontopoluista. Talviretki polulle on jäänyt, mutta viime kesänä kävimme polulla tekemässä pienen juoksulenkin. Kunto ei silloin sallinut koko matkan juoksemista, mutta pieniä pyrähdyksiä kuitenkin.

Polku on merkitty punaisilla… sydämillä? Muistelisin, että muut olivat kolmioita tai täpliä, mutta tässähän näkyy sydän!

Haapasaaren kesäluonto on hyvin vehreää runsaan lehtimetsän vuoksi ja valo siivilöityy kauniisti latvuksien läpi. Polun alku oli hieman pimeä, viileä ja hyttysiä riitti, pitkän sadejakson jäljiltä polkukin oli mutainen, mutta kun siitä päästiin ohi, kuivaa ja helppokulkuista polkua oli koko loppupätkä. Saaren korkeammat kohdat ovat männikköä ja maasto kallioista. Paluumatka toista rantaa on kivisempi ja siellä askelensa on sovitettava varovaisemmin.

Polun loppu- tai alkupuolella, riippuen kummasta suunnasta kierrät polkua, länsirannalla kuitenkin, on nuotiopaikka. Virallinen kiertosuunta on vastapäivään ja suosittelenkin sitä, sillä polku on suosittu lenkkipolku ja meidätkin ohitti muutama satunnainen lenkkeilijä. Saari on vain 200 metriä leveä ja kilometrin pituinen ja pituutta polulle tulee pisimmän kautta 2,7 kilometriä. Kun saari on kapoinen, kuuluu jokaiseen kolkkaan kesällä hieman moottoriveneiden ääniä.

Haapasaaren polun lähtöpaikkaa voi lähestyä polkupyörällä tai ajelemalla paikallisbussin eli linkin numero 1 kyydissä Pellonpääntien viimeiselle pysäkille ennen Noukanniementielle kääntymistä ja bussipysäkiltä matkaa polun alkupäähän tulee vielä noin 800 metriä. Autoillekin on pieni parkkipaikka polun alkupäässä, jonne löytää ajamalla Haapasaarentietä pienen sillan yli ja polun lähtöpiste on juuri ennen Savutuvan apajaa oikealla pienen pellon kulmassa. Polun kartta ja tarkemmat tiedot löytyvät Jyväskylän kaupungin sivuilta täältä. Itse teen usein niin, että polun alkupäässä olevan opastaulun kohdalla otan siitä valokuvan muistoksi ja tarvittaessa tarkistan siitä, jos merkinnät ovat heikkoja tai tekee mieli oikaista. Useimmiten kuitenkin polut on merkitty selkeästi ja niitä on helppo kävellä, mutta minä nyt varmistelenkin aina kaikkea tuplasti!

Haapasaari on oikein kiva päiväretkikohde ja sopii helppokulkuisuuden takia perheen pienimmillekin! Olimme tämän retken aikaan juuri tulleet Jenkeistä ja kärsimme pienestä jetlagista kumpikin, joten ei tehnyt mieli lähteä enää mihinkään reissuun juhannusviikolla. Siksi kävimmekin retkillä lomajakson päätteeksi vain vähän: ensin Haapasaaressa pienellä lenkillä ja sitten vietimme juhannustakin kaupungissa, nimittäin Lehtisaaressa kokkoa katsellen. Kevyt laskeutuminen Suomen luontoon Yosemiten huikeiden näkymien jälkeen! Kirjoittelemme piakkoin muuten myös noista maisemista, vaikka kuvat eivät tunnukaan tekevän oikeutta sille kaikelle.

-Anne

 

Tämä kirjoitus kuuluu #polkuhaaste-sarjaamme. Rohkaisemme aloittelevia ja kokeneempiakin arkiretkeilijöitä ottamaan ilon irti verorahoistaan ja kiertämään oman kaupungin ylläpitämät luontopolut. Jyväskylässä polkuja on 10 ja ohjeet niiden löytämiseksi löytyvät kaupungin sivuilta täältä. Jaa kuva luontopolulta tunnisteella #polkuhaaste Twitterissä tai Instagramissa! Kaikki meidän #polkuhaaste-jutut löytyvät tästä.

 

One thought on “Kesällä kerran Haapasaaressa

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: