Ihmiskoe

Käynnistän blogissa pienen ihmiskokeen. En pidä koettani kovin eriskummallisena, mutta kuitenkin onnistuessaan saavutuksena, niin noloa kuin se onkin.

Blogin tiimoilta olen ollut somessa enemmän kuin aiemmin, koska retkeilysisältöä löytyy monipuolisesti, taustoitus esimerkiksi tulevan kesän retkiä varten on vauhdissa ja olen jo jonkin aikaa aikonut tehdä listaa hyvistä retkeilysivustoista ja niiden somekanavista. Myös omaan blogiin somessa kohdistuvat tykkäykset ja kommentit houkuttelevat tavoittelemaan entistä suurempia seuraajamääriä olemalla aktiivinen, mutta ajattelin nyt tehdä täysin päinvastoin.

Somepaussi. Somelakko. Irtautuminen piuhasta. Tippuminen yhteiskunnan ulkopuolelle.

Enemmän elämää, sanotaan meillä töissäkin. Työn vuoksi en voi sulkea sähköpostia ja internetyhteyttä. Sen sijaan puhelimella, josta enimmäkseen nettiä käyttelen, en käy Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Oikeastaan voisin nuo sovellukset poistaa paussin ajaksi. Messenger ja Whatsapp toimivat minulla tekstiviestien tavoin, joten sieltä tavoittaa!

Miksi?

  1. Nega. Yleisin huomaamieni somelakkoilijoiden syy somelakoille tuntuu olevan kaikki negatiivisuus nettikeskustelussa ja totta, en minäkään jaksa lukea kommentointia, joka rönsyää joka suuntaan ja räjähtää ihan kaikesta, olipa alkuperäinen teksti kuinka hieno ja oivaltava tahansa. Voin vain kiittää itseäni suht neutraalista blogin aiheesta, en saa ainakaan tappouhkauksia. Aion panostaa paperilehden lukemiseen, sen saan lukea töissä.
  2. Paremmat unet ja parempi keskittymiskyky. Tunnen, että jatkuva somessa roikkuminen vie keskittymiskykyäni huonompaan suuntaan. Myös muiden somen käyttö ärsyttää, mutta vain omaa käytöstä voi muuttaa. Haluan olla hetkittäin hiljaisuudessa. En reagoida ilmoituksiin.
  3. Aika ja sen käyttäminen asioihin, joita olen joskus halunnut tehdä enemmän. Voisin lukea enemmän. Kirjoittaa saan, eli blogi päivittyy edelleen pari kertaa viikossa. Taustatietoja saatan kaivella netistä, mutta varmasti vähemmän kuin tavallisesti. Retkeily säilyy harrastuksissa ykkösenä, mutta ehkä sitäkin voi tehdä enemmän ja paremmin keskittyen? Sometauko ajoittuu juuri kevätseurannan sekä kesäloman ajalle, mutta ehkä saan niistä enemmän irti ilman somea.

Kuinka kauan ja mitä blogille tapahtuu?

Blogiin on tulossa kaksi juttua viikossa myös tauon aikana ja Heikki pitää huolen niiden somessa näkymisestä, koska sieltä useimmat lukijat juttumme ovat löytäneet. Heikki vastaa myös kaikkiin viesteihin somekanavissa ja melskaa siellä muutenkin tahtonsa mukaan, koska esimerkiksi kuvien postaaminen Instaan on ollut muutenkin hänen vastuullaan ja hän on sujuva sanaseppo. Myös blogin sähköposti on Heikin hallussa ja hän toimii suodattimena sen informaatiotulvan suhteen.

Kokeillaanpa nyt alkuun sellainen reipas parin kuukauden tauko juhannukseen asti eli se onkin kunnon kesäkelit, kun sometellaan ensi kerran! Haluatteko välillä kuulla, miten menee, vai pidetäänkö tämä hippeily poissa blogista?

//-Anne

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.