Klikkaa itsesi ULOS!

Tämän kirjoituksen lopussa kerromme luontopolkuhaasteesta, johon voit osallistua merkitsemällä somessa kuviisi tunnisteet #polkuhaaste ja #rinkkaputki. Polkuhaaste rullaa vuoden ympäri ja harva pyrkii meidän tavoitteeseen, joka on käydä ainakin kerran, mieluiten kahdesti vuodessa jokaisella oman kaupungin luontopolulla, mutta mukaan voi tulla yhdelläkin polkukertomuksella! Koko kierrosta ei vaadita, mutta suosittelemme, sillä näin saa vastinetta verorahoille.

Jyväskylän kaupunki on uudistanut nettisivujaan alkuvuodesta ja sen myötä muuttui hieman helpommaksi tämä retkeilijän arki, uusi osoite ulkoilijalle on jämptisti www.jyvaskyla.fi/ulos ja vihreiden sivujen visuaalisuudesta saa jokainen olla omaa mieltä, mille vuosikymmenelle ne sijoittuvat, sisältö on silti priimaa. ULOS Jyväskylä löytyy myös Facebookista.

Kaikki luontopolut, joita niin kovasti rakastan, löytyvät heti alusta: Luontoretkeilyn alta. Polkujen lisäksi jokaikinen muukin kohde tuossa listauksessa on käymisen arvoinen! Jokaisesta kohteesta avautuu oma kohdekortti, joka kertoo kohteesta kaiken tarvittavan.

Enkunkielinen linkki EXIT ei vie valitettavasti vielä mihinkään eli kääntäjälle olisi töitä.

Jyväskylän luontopolut

Jyväskylän luontopolkuja löytyy siis nämä kymmenen:

Muiden (esim. Metsähallitus) ylläpitämät luontopolut, joita on kolme:

Kuvat ovat osittain viime vuoden luontopolkuhaasteen satoa, talviset kuvat taas melko tuoreita. Luontopoluista olemme käyneet jokaisella, paitsi varsinaisista kaupungin poluista Jääskelän luontopolulla ja muiden ylläpitämistä poluista puuttuu listaltamme Nyrölän ja Paljaspään luontopolut.

Mitä on tulossa: #polkuhaaste ihan koko vuoden!

Kevään mittaan esittelemme yksittäisiä luontopolkuja, ihan pian ensimmäisenä on luvassa Haapasaaren luontopolku ja sen kesäiset kuvat viime vuodelta. Jos sinä käyt oman kaupunkisi luontopolulla ja innostut kertomaan siitä tai jakamaan kuvia, lisää ihmeessä kuviisi tunniste #polkuhaaste ja #rinkkaputki tai täällä Stoorissa avainsanaksi polkuhaaste. Pyydämme luvan ennen kuvien jakamista edelleen, mutta tekisimme mielellämme koontijuttuja jokaisena kesäkuukautena teidänkin polkuiluistanne ja jakaisimme hienoja kuvia Instassa, Twitterissä ja Facebookissa, tietenkin kuvaajien nimien kera! Mennään yhdessä metsään!

-Anne

Lähteet:

Jyväskylän kaupungin ULOS-sivusto
Jyväskylän kaupungin luontopolut -sivu

 

Tämä kirjoitus kuuluu #polkuhaaste-sarjaamme. Rohkaisemme aloittelevia ja kokeneempiakin arkiretkeilijöitä ottamaan ilon irti verorahoistaan ja kiertämään oman kaupungin ylläpitämät luontopolut. Jyväskylässä polkuja on 10 ja ohjeet niiden löytämiseksi löytyvät kaupungin sivuilta täältä. Jaa kuva luontopolulta tunnisteella #polkuhaaste Twitterissä tai Instagramissa! Kaikki meidän #polkuhaaste-jutut löytyvät tästä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.