Sattuma ohjaa kulkijaa: Kangasniemi

Kangasniemi. Yksi pieni kunta muiden joukossa, mutta mikä sai minut pysähtymään ja kiinnostumaan?

Häpeä myöntää, mutta kiirelähtö töiden jälkeen, nälkä ja Scanburgerin kyltti. Sitten yksi asia johti toiseen, tässä tapauksessa huoltamohenkilökunnan vajaus. Kokki oli kai keittiössä yksin ja tilauksia oli tullut perjantai-iltaan enemmän kuin tavallisesti. Ruoka viivästyi. Korvaukseksi saimme alennuskupongit seuraavaa kertaa varten (ei ehkä tule käytettyä, koska olen huono lappujen säilyttelijä ja yleensä minulla on eväät matkalla mukana).

Mutta vessan vieressä pienellä pöydällä on tällaisen media-assarin kouluaikaiset harjoitukset ajatuksiin tuova kiiltäväpaperinen katoava kansanaarre, nimittäin kuntaesite. Kangasniemi, se on se paikka, matkailulehti 2016, kiitos. Ehdin lukea jutut Puulasta ja kylätoiminnasta, curlingista ja Rockkaamosta. Sitten asiaan, eli vastaan iski #polkuhaaste. Luonto- ja matkailukohteet. Nämä kangasniemeläiset ovat kovia polkuilemaan. Kun Jyväskylän polut ovat 1,5-5 kilometriä, Kangasniemellä Siikajärven luontopolku on 12 kilometriä, Kutemajärven luontopolku 11 kilometriä ja Suurolan luontopolkukin 8 kilometriä. Junioriksi jää Sinivuoren luontopolku, 5 km. Jyväskylästä matkaa tulee noin tunnin verran, nyt kun ostimme auton, se ei ole juuri matka eikä mitään. Tarkemmat reitit kerromme, kun polulle pääsemme ja kirjoitamme retkistä tänne, mutta matkailuneuvonnasta saa lisää tietoa, pikainen selailu sivuilla ei antanut ihan tarkkoja sijainteja, mutta omatoimiretkeilijä löytää varmasti perille.

Muutama maininnan arvoinen nähtävyys löytyi oppaasta: Läsäkoski, Alttarisaari ja raukit ja Pirtin perinnepuisto.

Aika hurjaa, että tämä kaikki löytyy vain lyhyen ajomatkan päästä! Enkä olisi tuota esitettä vilkaissutkaan, ellei eväät olisi olleet myöhässä, joten tämä oli se hopeareunus muuten harmaassa kokemuksessa. Väitän, että huoltoasemalla kannattaa lukea ennemmin paikallislehti kuin Hesari, jonka voi lukea kotonakin ja matkailuesitteet ovat yksi tärkeimpiä julkaisuja pienissä kunnissa. Mikään ei ole arvokkaampaa kuin sattumankaupalla löytynyt aarre, tässä tapauksessa luontopolku tai jopa neljä.

Nähdään siis kesällä, Kangasniemi!

~ Anne

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s