Luontopolku: Kanavuori

Kanavuori on Euroopan Unionin Natura 2000 -suojelukohde ja luontopolun ylläpidosta vastaa Metsähallitus. Polkureitti on 3,7 km pitkä ja sen varrelle osuu pari mahtavaa näköalapaikkaa. Kanavuoren luontopolulle pääsee lähes perille asti linja-autolla, linjat 38 tai 1 tai 3. Jos menet autolla, jätä se Naissaaren parkkipaikalle, josta on lyhyt matka polun alkuun.*

Kanavuoren luontopolku lähtee käyntiin kunnon kiipeämisurakalla. Itse Kanavuoren päällä maasto on tasaista, mutta varsinkin nyt lumisella säällä alkupätkän vuoksi kannattaa varata kunnolliset kengät, ettei nyrjäytä nilkkojaan. Polun alussa on portaat, niiden jälkeen seuraa kivikkoista polkua, jonka vieressä kulkee onneksi naru tukena.

Heti narujen alettua on ensimmäinen näköalapaikka, jyrkänne, jonka nimi on Leuha. Leuhan reunalta avautuu näkymä lounaaseen Vaajakosken Hupeliin. Hassua, mutta ennen viimekesäistä omaa polkuhaastettani kävimme usein vain tässä: onpas hienoa! No, hetken päästä on vielä parempaa ja koko reitti kannattaa tallustaa ja tulla pois kiertäen pohjoispuolelta Naissaareen.

Pikku-Leuhalta länteen, kirkkaalla kelillä, maisema on komea, mutta ei se kovin huonolta näyttänyt lumisateessakaan. Pikku-Leuhalla nautimme keväältä jääneitä Lämmin kuppi -juomia ja joimme vettä, kävimme katsomassa isoa kiveä Pikku-Leuhan takana ja lähdimme kotiin, sillä pikkukoiran turkki keräsi pikkupakkasessa melkoisesti lunta ja pelkäsimme sen paleltuvan. Emme siis käyneet Pikku-Leuhaa pidemmällä, vaikka aiemmin olemme kiertäneet kotiin kävelemällä jompaa kumpaa rengaspolun suuntaa toiselle puolelle vuorta ja Naissaaren kautta kotiin.

Kävelimme pois ja yritimme samalla tsekata linja-autoja, jotka menisivät oikeaan suuntaan. Linjan 38 pysäkki on polun alkupään kohdalla, mutta lauantaisin se ei kulje kaupunkiin päin. Kävelimme siis Naissaaren ohi Haapaniemen risteykseen, jossa linja 1 tuli noin kymmenen minuuttia myöhässä (kuulemma tavallista) ja sillä pääsimmekin kotiin asti. Linja-autossa oli lämmöt täysillä ja pikkukoiran turkkiin takertuneet lumipallot alkoivat sulaa kastellen Heikin housut ja minun lapaset, joten kotipysäkillä olimme kaikki vähän kylmissämme. Pieni retkemme oli kuitenkin sen arvoista! Ensi kerralla pidemmän kautta.

~ Anne

*Polun tiedot, tarkemmat reittiohjeet sekä kartta löytyvät Jyväskylän kaupungin nettisivuilta, poimin sieltä myös artikkelin alussa olevat faktat:

http://jyvaskyla.fi/ymparisto/polut (kaikki polut)

 

Tämä kirjoitus kuuluu #polkuhaaste-sarjaamme. Rohkaisemme aloittelevia ja kokeneempiakin arkiretkeilijöitä ottamaan ilon irti verorahoistaan ja kiertämään oman kaupungin ylläpitämät luontopolut. Jyväskylässä polkuja on 10 ja ohjeet niiden löytämiseksi löytyvät kaupungin sivuilta täältä. Jaa kuva luontopolulta tunnisteella #polkuhaaste Twitterissä tai Instagramissa! Kaikki meidän #polkuhaaste-jutut löytyvät tästä.

 

One thought on “Luontopolku: Kanavuori

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: