Lapin Lumo

Talvella on aikaa ruutua tuijotella ja samalla vähän haaveilla retkeilystä, ja siihen Lapin Lumo on oikeaa katsottavaa. Sarja löytyy Hidasta elämää –sivustolta ja sitä on tehty jo kuusi osaa.

Slow TV on ehkä se seuraava juttu, koska kaikenlainen vauhdikas on jo mennyt överiksi. Ainakin minuun vetoaa ajatus esimerkiksi päiväkausia kestävästä norjalaisesta Hurtigruten-ohjelmasta, jossa kuvattiin viisi vuorokautta putkeen vuonoristeilyä vuonna 2011. Valitettavasti oli saatavilla enää viimeisiä osia koosteista (12 tuntia), kun minulla olisi ollut aikaa katsoa tuo ohjelma maatessani kotona miesflunssan kourissa ennen joulua. Toki oikein hitaassa formaatissa katsoja ei ehdi koskaan katsomaan koko ohjelmaa, jos välillä pitää käydä töissä tai muita velvoitteita hoitaa.

Lapin Lumo on kuitenkin omanlaisensa sarja, jossa kohtuullisissa reilun puolen tunnin osissa vaelletaan kauniissa maisemissa rauhallisen musiikin kera. Kerrontaa on rytmitetty hienosti, tarinassa on omanlaisensa juonikin ja ilmakuvat ovat todella komeita.

~ Anne S.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.