Esittelyssä Heikki Sulander (Kuvaaja ja aviomies)

Yhdellä lauseella: Eppujen vuonna 1985 syntynyt rillipäinen huulenheittäjä. Mutta jos kulutettaisiin tähän vähän useampikin lause? Nimi on Heikki Sulander. Tai Heksa. Heke. Joskus myös ”Heikki, ei!”. Aviomies ja Ylettäjä.

…äskeinen saattaa vaatia hieman selitystä, eli olen katsokaas aika pitkä, kun taas Anne on kovin lyhyt – joskus täytyy päästä käsiksi korkeuksiin jonne vaimo-parka ei ilman a-tikkaita pääse. SIitä supersankarinimeni: Ylettäjä. Toisinaan kuljen myös nimellä Kantaja. Kauppakassit, nähkääs.

Olen Vammalasta, nykyisestä Sastamalasta kotoisin ja se välillä paistaa vähän läpi. Kaikki suurkaupungin meininki jaksaa nimittäin ihmetyttää ja saman kummastelun kohteeksi joutuu myös luonto, varsinkin kun se poikkeaa ”normaalista”.

Pienenä jo omasin vilkkaan mielikuvituksen: leikkiessäni pienellä muovisella lelupuulla (mistä lie farmisetistä jäänyt yli) kuvittelin sen olevan Teräsmies. Varsinaisiin action figuureihin (ja ne ovat nimenomaan niitä, EIVÄT NUKKEJA, ANNE) kun ei äiteellä ollut varaa.

Olin myös kova poika piirtämään ja keksimään tarinoita, tapa joka teinivuosina sitten muuntautui runoiksi ja lauluiksi ja nyt aikuisiällä ollaankin valokuvauksen piirissä sen suhteen.

Kuvia onkin tullut räpsittyä harrastusmielessä yli kymmenen vuotta ja omaa torveani sen kummemmin soittamatta, aika monen Facebook-profiilikuva on meikäläisen käsialaa! Sain myös juuri kuulla että tämä ei ole ehkä mainitsemisen arvoinen meriitti. Mutta valokuvaus on intohimoni! Ja kuten Anne mainitsikin, se edellä mennään reissussakin, välillä ärsyyntymiseen asti. Muistan kyllä välillä nauttia hetkistä ilman kameraakin, varsinkin silloin kun maisema on liian henkeäsalpaava tai kaunis valokuvattavaksi. Tulee hetkiä, jolloin kauneus ei vaan välity kuin niille, jotka ovat paikalla.

Koulutustaustasta on ehkä vähän turha puhua, koska elektroniikka-asentajaa tai painotuotannon assistenttia ei tainnut tästä pojasta tulla. Kaveritkin joskus muinoin lohkaisivat että meinaanko seuraavaksi höyryveturin kuljettajaksi opiskella kun niin ajan hermolla olin. Mitään en kuitenkaan kadu! Koskaan ei ole liikaa tietoa, jolla päteä ystävien kesken.

Minä siis otan suurimman osan tämän blogin kuvista. Hoidan myös kääntämisen suomesta lontooksi, koska niin siitä kielestä tykkään. Jos jossain sitä saa kehua olevansa hyvä, se on englanti.

Teitä varmaan kiinnostaa, että milläs kalustolla sitä ollaan liikenteessä. No tässähän nämä:

Ensimmäinen varsinainen kamera taisi olla Canonin Powershot…jotain. Ei voi muistaa. Makrokuvista se kuitenkin lähti. Jotain maagista siinä vaan oli (ja on edelleen), kun kohde on kristallinkirkas ja tausta niin miellyttävän sumea.

Vuosien varrella sitä on sitten ollut jos jonkinlaista kameraa, mutta taitaa kaikki olla Canoneita – enoni mainosfirmassa töissä ollessani tuli lainattua Nikoniakin jopa amerikanreissulle, lähinnä koska eno sattuu olemaan aikamoisen merkkiuskovainen, mutta jokin tuossa Canonissa vaan viehättää. Ehkä se on se ylivertainen videokuvaus. Kannattaa muuten kurkata meikäläisen juutuuppi, siellä on muutama hassu pätkä kuvailtuna. Katsokaa samalla meikäläisen insta, siellä on myös kuvia. Ja videoita joskus.

Tällä hetkellä kiikarissa on kesä ja Lappi. Ja koska retkeilyssä tärkeysjärjestyksessä aika korkealla on rinkan paino (ja linssit ovat aikamoisia tilasyöppöjä), otan tasan yhden linssin mukaan. Ja kameran tietty. Ei ilman oikein…jatketaan. Siksi tulikin ostettua tuo Sigma.

Samasta syystä tuli tosin ostettua tuo Olympus. Luulin jossain kohtaa, että kompaktikameralla pystyisi korvaamaan järkkärin linsseineen, ja tilaakin säästyisi! Olin vähän hölmö.

Ainiin! Ja joskus kun ei vaan ole minkäänmoista kameraa mukana, homman hoitaa LG G4-puhelimeni. Hemmetin kova kamera siinä. Tosin huomasin että kovilla pakkasilla reppana tuppaa sammumaan jos yrittää ottaa kuvia.

Tässä mentiin nyt ehkä laitetieto turhan edellä, mutta ainahan sopii kysyä jos jokin jäi askarruttamaan, joko minusta tai noista meikäläisen leluista. Leluista puheenollen, kerään jonkin verran legoja ja action fi- eivät ole nukkeja! Luen myös sarjakuvia ja pelaan konsolipelejä suhteellisen aktiivisesti. Valintani konsolin suhteen on Playstation 4.

Ja siinäpä kaiketi se. Mä olen Heikki ja tykkään kuvata ja päteä englanniksi. You know?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.