Retkeilykurssilla oppii tarpeellisia taitoja

Keväällä 2015 intoni retkeilyyn alkoi kasvaa, kuten kerroin esittelyssäni. Sattumalta ilmoitus Facebookissa osui silmiini: Aikuisten retkeilykurssi, ilmoittaudu mukaan. Kun kurssin vetäjä oli tuttu vuosien takaa, Minna Jakosuo, olin heti mukana. Minna on eräopas ja hänellä on oma yritys, Luontopalvelu Erätaival, ja onneksemme kävimme Minnan kurssin ennen hänen huimaa some-suosiotaan – nyt hänen kursseilleen on kova tunku eikä enää kaikki mahdukaan! Miksi ihmeessä? No, tämä on se hurja nainen, joka meni kuukaudeksi yksin erämaahan: Minnan Kuukausi yksin erämaassa -sivulla on melkein 6000 tykkääjää. Minnan matkakertomus Suomi-neidon päälaella yksin vaeltaen vietetystä neljästä viikosta löytyy myös hänen blogistaan tuolta aiemmin linkitetyltä Erätaipaleen sivulta. Tuo vaellus oli todella hurja juttu ja uusi reissu on jo suunnitteilla.

Kieltämättä Minna on yksi suurimmista lietsojista retkeilyni suhteen, hänen juttuja kun vähän aikaa lukee tai keskustelee hänen kanssaan, tuntuu erittäin tarpeelliselta lähteä kuukaudeksi erämaahan. Suosittelen seuraamaan häntä, niin tekin saatte oman annoksenne retkihulluutta ja parhaassa tapauksessa löydämme kaikki itsemme ensi syksynä Lapista. Se ei olisi kellekään pahaksi! Jos et halua aloittaa kuukauden yksinvaelluksella ja tekniikkakin on vähän hakusessa, niin sinua varten on kurssi aloittelijalle. Talven aikana ja ensi kesänä tulee taas kursseja aloitteleville eräilijöille sekä Erätaipaleen, että muidenkin alan toimijoiden järjestäminä. Kurssilla tapaa samanhenkisiä tyyppejä, oppii tarvittavia taitoja ja saa vinkkejä oikeanlaisista varusteista. Varmista, että kurssia vetää kokenut retkeilijä, käsittääkseni olisi hyvä, että hän olisi koulutuksen käynyt eräopas.

Meidän kurssiporukka kokoontui muutaman kerran ja lopuksi yövyimme Isojärven kansallispuistossa. Teoriakerroilla oli asiaa löytämisestä ja eksymisestä eli kompassin käyttöä harjoiteltiin Juokslahden pusikoissa, retkiruokaa vertailtiin ja saatiin hätäensiapua (onneksi vain leikisti, vaikka taisi hihat joltain palaa retkikeittimen kaasupolttimon humahtaessa ilmiliekkeihin sytyttäessä). Varsinkin erilaisten retkeilyvarusteiden kanssa pääsi kosketuksiin ja viimeistään telttojen hintoja kysellessä hävisi ajatus, että tulipa valittua edullinen harrastus. Joku voisi sanoa, että kun ostaa kunnollisen, pärjää sillä vuosikaudet, mutta epäilen vielä hieman tuota, koska se, mikä milloinkin on tarpeellista, vaihtelee reissuittain. Silläkin on väliä, ottaako mukaan kaverin vai kaksi. Ja kehitys kehittyy: tulee kevyempiä ja parempia varusteita markkinoille.

Meidän kurssilla kanssaretkeilijät olivat joko kauan aikaa sitten retkeilleet tai vasta aloittamassa harrastusta uutena. Erittäin sekalainen seurakunta toimi hyvin yksiin, meillä oli tosi mukavaa ja Isojärven reissu, jonka yhdessä heitimme, jäi mieleeni todella mukavana ensimmäisenä retkikokemuksena. Terveisiä muuten kaikille retkikavereille, huomasin että suurin osa teistä on löytänyt meidän blogiin!

Parasta minusta oli kuulla, millaisista syistä meidän retkikaverit olivat hakeutuneet kurssille. Joku oli lähdössä retkelle kaverin kanssa, joku halusi viedä lapsenlapsia turvallisesti retkelle, me pidimme itseämme niin kaupunkilaisina, että tarvitsimme rohkaisua. Syyt retkeilylle ovat siis moninaiset, mutta jokaisella omansa ja yhtä hyvä!

Olen kirjoittanut retkeilykurssista myös aiempaan blogiini Savon Sanomien blogipalvelussa:

Suosittelen kaikille retkeilyä keinona parantaa omaa jaksamista ja saada edes hetken rauha tavallisesta työelämästä. Kun en pienenä päässyt partioon ja oma lapsikin lopetti partion kymmenkesäisenä, en ole oikein päässyt toteuttamaan puunhalaajuuttani, mutta on lupa innostua myös aikuisena! Minulla oli aivan järjetön nälkä kolme päivää reissun jälkeen, elimistö oli vissiin jonkinlaisessa hälytystilassa ja se aiheutti toimistossa hieman ongelmia, lounassalaatti jätti mahan murisemaan. Nyt olen jo toipunut, viikko toimistossa palauttaa aineenvaihdunnan normaaliksi, pohkeet alkavat taas toimimaan ja savun haju on lähtenyt hiuksista (yksi pesu ei todellakaan riitä). Muistot sen sijaan jäävät, oli nuotiolla sen verran lystiä.

~ Anne S

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

Matkailuakatemia

Päättyneen Suomat-akatemian ja nykyisen YritysLab-hankkeen yhteinen sivusto. Hankkeissa mukana laaja verkosto Suomen koulutusorganisaatioita.

Pipo silmillä

Lumeen rakastunut seikkailija

Reppu ja reissumies

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle Suomen luontoon!

Lähierä™

Luonto on lähellä

Paula's photo

Photos and about photography in Jyväskylä

A Blog About Adventure

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

An Englishman in Finland: Blog

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Metsän suloisin paikka - Skogens ljuvligaste plats

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Pilkunviilaaja(ko)rento

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Yhteiskuntakriittinen puolue

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Daphnion

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Tassut trailille

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Travellover

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Likely Gone Hiking

Moments from near and far

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Reppu ja Reissumies Backpacker's Backpack

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Putkiaivomies ~ luonto kutsuu.

Retkeilyblogi suurella sydämellä.

Sinisen repun kirous

Hyvin pitkälti retkeilyä, ulkoilua, luontoaiheita, kaikenlaista näpertelyä ja kokeilua - ja joskus jotain muutakin!

Backroad Balkans

Never Stop Exploring

Reppuretkiä

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

huippuretki.fi

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

Naisretkeilyn koko kuva

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

TIMOANTTALAINEN.COM

retkihetkiä arjen seassa nautittavaksi

KEAN RETKI

Kaupunkilaisneito etsii luontoaan

%d bloggers like this: