Retkeilykurssilla oppii tarpeellisia taitoja

Keväällä 2015 intoni retkeilyyn alkoi kasvaa, kuten kerroin esittelyssäni.

Sattumalta ilmoitus Facebookissa osui silmiini: Aikuisten retkeilykurssi, ilmoittaudu mukaan. Kun kurssin vetäjä oli tuttu vuosien takaa, Minna Jakosuo, olin heti mukana.

Retken vetäjä Minna Jakosuo

Minna on eräopas ja hänellä on oma yritys, Luontopalvelu Erätaival, ja onneksemme kävimme Minnan kurssin ennen hänen huimaa some-suosiotaan – nyt hänen kursseilleen on kova tunku eikä enää kaikki mahdukaan! Miksi ihmeessä?

Isojärven kansallispuisto

No, tämä on se hurja nainen, joka meni kuukaudeksi yksin erämaahan: Minnan Kuukausi yksin erämaassa -sivulla on melkein 6000 tykkääjää. Minnan matkakertomus Suomi-neidon päälaella yksin vaeltaen vietetystä neljästä viikosta löytyy myös hänen blogistaan tuolta aiemmin linkitetyltä Erätaipaleen sivulta. Tuo vaellus oli todella hurja juttu ja uusi reissu on jo suunnitteilla.

Kieltämättä Minna on yksi suurimmista lietsojista retkeilyni suhteen, hänen juttuja kun vähän aikaa lukee tai keskustelee hänen kanssaan, tuntuu erittäin tarpeelliselta lähteä kuukaudeksi erämaahan.

Suosittelen seuraamaan häntä, niin tekin saatte oman annoksenne retkihulluutta ja parhaassa tapauksessa löydämme kaikki itsemme ensi syksynä Lapista. Se ei olisi kellekään pahaksi! Jos et halua aloittaa kuukauden yksinvaelluksella ja tekniikkakin on vähän hakusessa, niin sinua varten on kurssi aloittelijalle.

Talven aikana ja ensi kesänä tulee taas kursseja aloitteleville eräilijöille sekä Erätaipaleen, että muidenkin alan toimijoiden järjestäminä. Kurssilla tapaa samanhenkisiä tyyppejä, oppii tarvittavia taitoja ja saa vinkkejä oikeanlaisista varusteista.

Varmista, että kurssia vetää kokenut retkeilijä, käsittääkseni olisi hyvä, että hän olisi koulutuksen käynyt eräopas.

Retkeilykurssi

Meidän kurssiporukka kokoontui muutaman kerran ja lopuksi yövyimme Isojärven kansallispuistossa.

Teoriakerroilla oli asiaa löytämisestä ja eksymisestä eli kompassin käyttöä harjoiteltiin Juokslahden pusikoissa, retkiruokaa vertailtiin ja saatiin hätäensiapua (onneksi vain leikisti, vaikka taisi hihat joltain palaa retkikeittimen kaasupolttimon humahtaessa ilmiliekkeihin sytyttäessä).

Isojärvi

Varsinkin erilaisten retkeilyvarusteiden kanssa pääsi kosketuksiin ja viimeistään telttojen hintoja kysellessä hävisi ajatus, että tulipa valittua edullinen harrastus.

Joku voisi sanoa, että kun ostaa kunnollisen, pärjää sillä vuosikaudet, mutta epäilen vielä hieman tuota, koska se, mikä milloinkin on tarpeellista, vaihtelee reissuittain. Silläkin on väliä, ottaako mukaan kaverin vai kaksi. Ja kehitys kehittyy: tulee kevyempiä ja parempia varusteita markkinoille.

Meidän kurssilla kanssaretkeilijät olivat joko kauan aikaa sitten retkeilleet tai vasta aloittamassa harrastusta uutena.

Erittäin sekalainen seurakunta toimi hyvin yksiin, meillä oli tosi mukavaa ja Isojärven reissu, jonka yhdessä heitimme, jäi mieleeni todella mukavana ensimmäisenä retkikokemuksena. Terveisiä muuten kaikille retkikavereille, huomasin että suurin osa teistä on löytänyt meidän blogiin!

Parasta minusta oli kuulla, millaisista syistä meidän retkikaverit olivat hakeutuneet kurssille.

Joku oli lähdössä retkelle kaverin kanssa, joku halusi viedä lapsenlapsia turvallisesti retkelle, me pidimme itseämme niin kaupunkilaisina, että tarvitsimme rohkaisua.

Syyt retkeilylle ovat siis moninaiset, mutta jokaisella omansa ja yhtä hyvä!

Olen kirjoittanut retkeilykurssista myös aiempaan blogiini Savon Sanomien blogipalvelussa:

Suosittelen kaikille retkeilyä keinona parantaa omaa jaksamista ja saada edes hetken rauha tavallisesta työelämästä. Kun en pienenä päässyt partioon ja oma lapsikin lopetti partion kymmenkesäisenä, en ole oikein päässyt toteuttamaan puunhalaajuuttani, mutta on lupa innostua myös aikuisena! Minulla oli aivan järjetön nälkä kolme päivää reissun jälkeen, elimistö oli vissiin jonkinlaisessa hälytystilassa ja se aiheutti toimistossa hieman ongelmia, lounassalaatti jätti mahan murisemaan. Nyt olen jo toipunut, viikko toimistossa palauttaa aineenvaihdunnan normaaliksi, pohkeet alkavat taas toimimaan ja savun haju on lähtenyt hiuksista (yksi pesu ei todellakaan riitä). Muistot sen sijaan jäävät, oli nuotiolla sen verran lystiä.

//Anne

 

 

7 vastausta artikkeliin “Retkeilykurssilla oppii tarpeellisia taitoja”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.