Kameran suojaaminen pakkaselta

Valokuvaajan mieli tekee ulos ja pakkanen paukkuu jo kolmessakympissä.

Miten suojata kameraa? Kamera ja pakkanen on huono yhdistelmä, mutta ilman konerikkoja on mahdollisuus selvitä!

Muista suojata myös kuvaaja kylmyydeltä, varsinkin jos tapanasi on heittäytyä kuvaamisen hurmaan siinä määrin, että konttaat pitkin risukoita.

Kylmä tekee huonoa kameran akulle, joten akunkesto voi olla huonompi kuin kesäkelissä. Vara-akku kannattaa ottaa mukaan.

Sinänsä muuten kuiva pakkasilma ei ihan hirveätä vahinkoa tee kameralle, vaan sisälle siirtyminen ja lämpötilan vaihtuminen nopeasti. Kamera vetää itsensä lämpötilan noustessa sisältä huuruun ja saattaa olla aivan märkä ulkopinnalta. Jos näin käy, älä avaa kameraa. Äläkä ainakaan vie kastunutta laitetta uudelleen pakkaseen!

Paras tapa suojata kameraa kosteudelta on laittaa se johonkin vesitiiviiseen pakkaukseen jo ulkona, ja tämä paketti esimerkiksi kameralaukkuun, jonka lämpötila vaihtuu paljon hitaammin sisälle tultaessa.

Muista ottaa muistikortti pois, koska sen ”sulaminen” ei vie kuin pienen hetken ja kameran vaihtaessa hallitusti lämpötilaa omassa paketissaan, sinä pääset jo muokkaamaan kuvia.

Me käytämme kameran suojaamiseen näitä samoja pusseja, joissa tavarat ovat rinkassa pakattuina, nämä taisivat olla ihan Prismasta saatavia, mutta näitä on kaikissa retkeilytarvikkeita myyvissä kaupoissa. Myös muut tiiviit pussit, kuten MiniGrip, käyvät ja myös erilliset linssit ja muut tarvikkeet voi suojata näin.

Pitempiin reissuihin meillä ei olekaan mitään vinkkejä, onko teillä?

3 vastausta artikkeliin “Kameran suojaaminen pakkaselta”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.