Polku: Hyyppäänvuori

Hyvää retkeilyvuotta 2016! Vuosi alkoi reippaasti Hyyppäänvuoren kipuamisella. Tämä mäennyppyläinen sijaitsee Jyväskylästä reilu 30 kilometriä kohti Laukaata ja sitä kutsutaan myös Keski-Suomen Koliksi maisemiensa puolesta.

Myönnän, että kun Kolin kansallismaisemaa olen yrittänyt tihrustaa sakean sumun läpi marraskuussa, tämä näkymä vei voiton ja Ulla, joka oli mukanamme Kolilla, sanoikin sen ääneen:

Voidaan nyt kuvitella olevamme Kolilla, kun siellä jäi maisemat näkemättä.

Oikeastaan kävimme paikalla katsastamassa kuvausmaastoja iltaa varten, koska menemme paikalle uudelleen kuvaamaan tähtiä, jos sää sallii eli on kirkasta. Hienoksi tiedetty maisema oli kaikilla kuitenkin mielessä ja kamerat laukaisuvalmiina. Säätä oli povattu pilviseksi, mutta niin vain aurinko loimotti lähes pilvettömältä taivaalta ja värjäsi metsän kauniin syksyisiin väreihin.

Lievestuoreenjärvi ei ollut isolta selältä jäässä, mutta kaikki pienemmät koloset olivat jo saaneet talvipeittonsa ja sen päälle hippusia lunta.

Mukana olivat ystävämme Ulla ja Roope, sekä Ullan koira Kitka.

Taivas sai mielenkiintoisia värejä auringon lähtiessä painumaan. Keskeltä kirkkaan vaaleansininen, reunaa kohden liukuen keltaisesta oranssiin. Taivaanrannan pilvivana näytti lumihuippuiselta vuorijonolta kaukaisuudessa.

Hyyppäänvuorelle on pienet opasteet tienvarressa, navigaattori ohjasi saamiemme ohjeiden mukaiseen paikkaan ja nyt lumettomana aikana parkkeeraaminenkin oli iisiä.

Olimme paikalla lähestulkoon koko valoisan ajan. Tässä aurinko on jo laskemassa mailleen.

Haimme ennen lähtöä lisätietoa Retkipaikasta, joka on erinomainen vinkkipankki retkeilijälle. Hieman nauratti alueen kartan sijoittelu kukkulan laelle, lienee ollut jossain polun alkupäässäkin, jos olisimme ihan sieltä asti tulleet, mutta tosiaan kun on päässyt korkeimmalle kukkulalle, siellä on alueen kartta nähtävänä ja sen voimin voi suunnistaa takaisin kotiin.

Kartta tosin opastaa vielä luolalle alamäkeen, joten on sillä sen puolesta virkansa. Alueella menee muutamia polkuja ristiin, mutta eksymisen vaara on vähäinen, kun suuntaa kohti kohoavaa rinnettä. Merkitty reitti löytyy siis, me emme tosiaan aloittaneet ihan sen alkupäästä, joten emme tienneet sen olemassaolosta ennen törmäämistä sinisiin merkkeihin puissa. Niitä seuraten löytyi sitten näköalapaikkakin.

Koska yksi kerta päivään Hyyppäänvuorta ei ollut tarpeeksi, kävimme siellä myös yöllä kuvaamassa tähtiä. Siitä kerromme hieman myöhemmin!

 

 

Tämä kirjoitus kuuluu #polkuhaaste-sarjaamme. Rohkaisemme aloittelevia ja kokeneempiakin arkiretkeilijöitä ottamaan ilon irti verorahoistaan ja kiertämään oman kaupungin ylläpitämät luontopolut. Jyväskylässä polkuja on 10 ja ohjeet niiden löytämiseksi löytyvät kaupungin sivuilta täältä. Jaa kuva luontopolulta tunnisteella #polkuhaaste Twitterissä tai Instagramissa! Kaikki meidän #polkuhaaste-jutut löytyvät tästä.

2 vastausta artikkeliin “Polku: Hyyppäänvuori”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.