Retkivuosisuunnitelma 2016

Tiesittehän, että suunnitelmat toteutuvat varmemmin, kun ne kirjoittaa ylös? Sen teen nyt tähän vuoden 2016 osalta. Ajatus jää itämään ja alitajunta poistaa esteet, palat loksahtavat kohdilleen ja kun vuosi on loppu, nämä tai muut, paremmat suunnitelmat voi niputtaa valokuva-albumiin, jota voi vanhana selailla.

Kevätretket: Leivonmäki ja Pyhä-Häkki

Keväällä retkellään keskisuomalaisissa maisemissa lähellä kotia: Leivonmäki ja Pyhä-Häkki ovat molemmat entuudestaan tuntemattomia kansallispuistoja meille, mutta nyt on korkea aika tutustua niihin.

Viikon vaellus kesälomalla: Hetta-Pallas

Alustavan suunnitelman mukaan kohteeksi on valikoitunut Hetta-Pallas-reitti. Reitin pituus on 55 kilometriä ja aikaa tähän vaellukseen on hyvä varata 4-6 päivää. Kyseessä on ensimmäinen pidempi reissuni, joten pyrin suunnittelemaan kilometrit maltillisesti. Mukaan lähtee vain Heikki, jonka valokuvilla blogini on väritetty. Saatamme viettää retkellä 2-vuotishääpäivää, jos loma sattuu kesäkuulle!

Kesälomakohde: Posio

Perhesuhteiden kautta olen kuullut Posiosta paljon juttuja, mutta en ole vielä itse käynyt ja tilanne on tarkoitus korjata kesälomalla tai kesän aikana. Olen kuullut, että Posiolla on huikeita retkeilypaikkoja!

Syysretket: Nuuksio ja Helvetinjärvi

Syksyllä pyydän veljeäni oppaaksi Nuuksioon, joka on etelän superkohde, suosittu ja kehuttu, sinnehän mennään ihan vaan paikallisbussilla pääkaupungista. Helvetinjärvi taas hävisi syksyllä äänestyksen viikonloppuretkipaikkana Salamajärven kansallispuistolle, joten tänä vuonna on Helvetinjärven vuoro upeine rotkoineen ja kallioineen.

Haaste: #polkuhaaste, villiyrtit ja retkiruoka

Haasteessa otetaan mittaa kaupungin ympäristötoimien ylläpitämistä, merkityistä luontopoluista. Jyväskylässä näitä on 10 kappaletta ja niistä yli puolet on minulle tuttuja retkipaikkoja. Haluatko tutustua mukaviin reitteihin lähellä kotia tai kaikkiin oman kaupunkisi polkuihin? Tietoa poluista saat oman kaupunkisi nettisivuilta, yleensä kohdasta ympäristönsuojelu tai ulkoilu. Eksymisen riskiä ei juurikaan ole, sillä reitit on merkitty hyvin, joten aloittelevakin retkeilijä löytää perille! Haasteiden alkamisesta tiedotan vielä erikseen, mutta saa mennä jo nyt, koska talvipolut ovat parhaimmillaan.

Keväällä ajattelin mennä villiyrttikurssille ja opettelen myös kuivurin käytön. Perehdyn myös retkiruoan valmistamiseen itse: esimerkiksi lihan kuivaamiseen.

 

Muutamat vuoden 2015 retket pääsevät myös esittelyyn:

  • Isojärven kansallispuisto
  • Salamajärven kansallispuisto
  • Kolin epäonninen sumuretki
  • Yosemiten kansallispuisto
  • Polkuhaastetta toteutin itse jo viime kesänä, joten voi olla, että vanhoista retkistä tulee kuvia uusien retkien yhteydessä.

Pitkän tähtäimen suunnitelma/unelma on Pohjois-Italian reissu vuonna 2017.

Miltä mahtaa kuulostaa sinun korvaasi nämä suunnitelmat? Onko itselläsi millaisia retkiä tiedossa vuodelle 2016?

~ Anne S.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.